Є секрет! Як смажити рибу і котлети без жирних бризок

Приготування їжі пов’язане не тільки зі смачними стравами, але й з краплями жиру та сміттям. Після реалізації того чи іншого рецепту, який вимагає чимало маніпуляцій, кухня потребує збирання, передають Патріоти України.

Подробиці

Особливо це стосується плити, де залишаються жирні бризки. Якщо їх не позбутися відразу, то згодом це зробити буде ще складніше.

Кришка не вирішує всіх проблем. По-перше, деякі рецепти вимагають її не використовувати. По-друге, під час смаження котлет або відбивних кришку все одно доведеться відкрити.

Є спосіб, який дозволить смажити курку, котлети, рибу, картоплю тощо з відкритою кришкою і при цьому не турбуватися про бризки.

Для цього потрібно взяти шматок пергаментного паперу діаметром сковороди і покласти на дно. Поверх її викладають продукти і смажать із відкритою кришкою та без бризок.

Є також спеціальна кришка із сіткою, яка не пропускає жир далі сковороди та випускає пару, тому страви виходять як при приготуванні з відкритою кришкою.

Джерело: ПростоВей

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...