Є секрет! Як треба зберігати спеції, щоб смак та аромат не зникав роками

Часто буває, що купиш спеції, відкриєш, один раз додаси до страви, а потім вони стали ніякі, збилися грудками, не мають приємний запах. Щоб така ситуація не трапилася у вас, варто знати, як правильно зберігати спеції, передають Патріоти України.

Подробиці

Як не можна зберігати спеції?

  1. Спеції зручно тримати біля плити, але це неправильно. Найкраще місце прохолодне, сухе і темне – комора, ящик або шафа, розташовані далеко від плити або духовки.
  2. Зберігають спеції в скляній або керамічній тарі. Вона більш герметична і відмінно справляється з проникненням повітря і вологи.
  3. Пластикові контейнери – не найкращий вибір для спецій. Вони не такі герметичні та можуть поглинати сонячне світло і запахи інших спецій.

Чи шкідливі спеції, термін придатності яких закінчився?

На думку фахівців, вони не шкідливі. На пакуванні багатьох спецій вказані терміни придатності, протягом яких вони збережуть найміцніший смак і якість. Однак якщо ви не відкривали, наприклад, лавровий лист, то навіть після закінчення терміну споживання аромат та смак буде відмінним, оскільки пакування герметичне.

Джерело: ПростоВей

Що побачили першим? Цей тест покаже, як ви реагуєте не стрес

четвер, 27 листопад 2025, 7:44

Психологічні тести на основі візуальних асоціацій стають дедалі популярнішими, адже вони допомагають швидко й ненав’язливо краще зрозуміти себе. Хоч такі методи не замінюють консультацію фахівця, вони можуть підказати, як ви поводитеся в напружених сит...

Народні прикмети на 27 листопада: Чому українці спрадавна ловили вітер цього дня і чому прибирання в оселі на Романів день таке важливе

четвер, 27 листопад 2025, 7:12

27 листопада за новим церковним календарем (10 грудня за старим) - день пам'яті преподобного Романа Антіохійського (у народі - Романів день - ПУ), а також чудотворної ікони Божої Матері "Знамення" - однієї з найшанованіших у Православ'ї. За юліанським...