Є секрет! Як треба зберігати спеції, щоб смак та аромат не зникав роками

Часто буває, що купиш спеції, відкриєш, один раз додаси до страви, а потім вони стали ніякі, збилися грудками, не мають приємний запах. Щоб така ситуація не трапилася у вас, варто знати, як правильно зберігати спеції, передають Патріоти України.

Подробиці

Як не можна зберігати спеції?

  1. Спеції зручно тримати біля плити, але це неправильно. Найкраще місце прохолодне, сухе і темне – комора, ящик або шафа, розташовані далеко від плити або духовки.
  2. Зберігають спеції в скляній або керамічній тарі. Вона більш герметична і відмінно справляється з проникненням повітря і вологи.
  3. Пластикові контейнери – не найкращий вибір для спецій. Вони не такі герметичні та можуть поглинати сонячне світло і запахи інших спецій.

Чи шкідливі спеції, термін придатності яких закінчився?

На думку фахівців, вони не шкідливі. На пакуванні багатьох спецій вказані терміни придатності, протягом яких вони збережуть найміцніший смак і якість. Однак якщо ви не відкривали, наприклад, лавровий лист, то навіть після закінчення терміну споживання аромат та смак буде відмінним, оскільки пакування герметичне.

Джерело: ПростоВей

Ніколи не носіть кільце на цьому пальці - гроші втечуть від вас!

середа, 10 вересень 2025, 9:15

Прикраси, а особливо кільця, можуть бути не лише елементом стилю, а й сильним енергетичним інструментом. Згідно з давніми віруваннями та принципами фен-шуй, палець, на якому ви носите кільце, здатен або відкрити фінансовий потік, або навпаки - перекрит...

Лише "ілюзія"! Названо "корисні" продукти, які насправді шкодять здоров'ю

середа, 10 вересень 2025, 7:30

Сьогодні полиці магазинів заповнені продуктами з позначкою "healthy", але не все, що продається під виглядом корисного, справді таким є. Багато популярних перекусів і готових страв містять приховані цукри, жири та добавки, які роблять їх небезпечнішими...