Є секрет! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, завдяки якому яйця чиститимуться за пару секунд, передають Патріоти України.

Для приготування потрібно:

  • 1 каструля,
  • вода та яйця,
  • 1 голка.

Як готувати

Якщо варити свіжі яйця, чистити їх потім дуже складно. Для цього воду підсолюють, ллють оцет, жбурляють зубочистки і чого тільки не роблять, аби шкаралупа відстала від білка.

Отже, діючи за порадою кулінарів з їдальні, потрібно спочатку вимити яйця. Потім взяти голку і зробити в шкаралупі отвір, але так, щоб не проломити її.

Білок після цього не витікає, смак вареного яйця також не змінюється.

Ставимо варити яйця, а по готовності можна приступати до чищення, як тільки вони охолонуть. Причому можна навіть не заливати холодною водою. Та скоріш за все, після варіння все одно доведеться це зробити, інакше яйця остигатимуть дуже довго.

Джерело: ПростоВей

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...