Є секрет! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, завдяки якому яйця чиститимуться за пару секунд, передають Патріоти України.

Для приготування потрібно:

  • 1 каструля,
  • вода та яйця,
  • 1 голка.

Як готувати

Якщо варити свіжі яйця, чистити їх потім дуже складно. Для цього воду підсолюють, ллють оцет, жбурляють зубочистки і чого тільки не роблять, аби шкаралупа відстала від білка.

Отже, діючи за порадою кулінарів з їдальні, потрібно спочатку вимити яйця. Потім взяти голку і зробити в шкаралупі отвір, але так, щоб не проломити її.

Білок після цього не витікає, смак вареного яйця також не змінюється.

Ставимо варити яйця, а по готовності можна приступати до чищення, як тільки вони охолонуть. Причому можна навіть не заливати холодною водою. Та скоріш за все, після варіння все одно доведеться це зробити, інакше яйця остигатимуть дуже довго.

Джерело: ПростоВей

Думаєте, починаєте день правильно? Ось 4 сніданки, які знищують вашу мрію про плоский живіт

четвер, 11 вересень 2025, 17:10

Хочете схуднути в області талії та нарешті побачити плаский живіт? Важливі не лише спорт і активність, а й харчування - і все починається саме зі сніданку. Проте деякі популярні ранкові страви насправді шкодять вашій фігурі, передають Патріоти України....

Варто знати! Які продукти не можна зберігати поряд з яблуками і чому

четвер, 11 вересень 2025, 16:12

Яблука - один із найулюбленіших фруктів, які завжди є вдома. Вони соковиті, хрусткі й універсальні: підходять як для перекусу, так і для випічки чи салатів. Багато господинь намагаються купувати яблука про запас, але часто плоди швидко втрачають свіжіс...