Усім знайома ситуація, коли варені яйця погано очищаються від шкаралупи, передають Патріоти України.
Така проблема не буде критичною, якщо треба очистити лише одне яйце. Але якщо належить готувати святковий стіл, то настрій така незручність точно зіпсує. Однак така ситуація дуже легко вирішується.
У досвідчених господарок є свій лайфхак, як чистити свіжі варені яйця.
Як відомо, після варіння багато хто поміщає їх у холодну воду. Але зі свіжими покупними яйцями такий спосіб не завжди спрацює.
З цієї причини краще використати спосіб досвідчених кухарів. Завдяки цьому можна швидко і без будь-яких складнощів очистити велику кількість яєць.
Перед варінням свіжий продукт потрібно промити під проточною водою. Наступний етап – акуратно проколюємо шкаралупу в закругленій частині яйця товстою голкою.
Чому потрібно обирати саме цю частину? Справа в тому, що саме там є порожня камера, яка не дасть протекти яйцю.
Прокол не повинен бути надто глибоким, інакше шкаралупа просто трісне.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...