Є секрет! Як вибрати ароматну та солодку диню

Якщо у дині є плями, тріщини або інші пошкодження, вона занадто м'яка й має водянисті звуки при поплескуванні, скоріш за все ця диня з нітратами. Купувати такий товар не можна, передають Патріоти України.

Щоб вибрати хорошу диню, її потрібно спочатку понюхати. У стиглої дині характерний динний аромат, солодкий і свіжий. Перестигла диня буде мати характерний винний запах.

Якщо натиснути на шкірку, то у стиглої дині вона злегка проминається, але потім зникає. Якщо ж вм'ятина після натискання залишається — швидше за все, диня переспіла. Гарна диня має рівномірний колір плоду. У деяких сортів на поверхні є сіточка.

Шкірка дині повинна бути пружною. Якщо на шкірці є зелені плями — диня незріла, темні і коричневі плями — плід переспів або вже почав псуватися. По звуку можна визначити не тільки стиглість кавуна. Якщо диня стигла, то постукав по ній, можна почути глухий звук.

Не варто купувати розрізану диню. Після покупки диню завжди потрібно ретельно мити, щоб на м'якоть зі шкірки не потрапили мікроби. Розрізаний плід зберігати тільки в холодильнику.

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...

А ви це знали? Чому потрібно обов'язково додати оселедець у свій раціон

середа, 17 грудень 2025, 8:50

Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...