Є секрет! Як "виправити" занадто рідкий котлетний фарш

Фарш для котлет повинен бути м’яким, але досить щільним. Якщо м’ясна основа вийшла дуже рідкою, то виникнуть серйозні проблеми із формуванням рівних котлет. Виправити помилку можна. Для цього необхідно змінити консистенцію фаршу, передають Патріоти України.

Це легко зробити шляхом додавання «зв’язуючого» компонента. Однак у цій ролі може виступити далеко не будь-який сипкий або в’язкий продукт.

Що додати у фарш

Якщо м’ясна основа відрізняється надмірною м’якістю та вологістю, не обійтися без додаткового інгредієнта.

Потрібно підібрати продукт, який зробить фарш більш цілісним і однорідним, незважаючи на велику кількість рідини.

У ролі такого рятівного компонента можуть виступити панірувальні сухарі.

Ідеальний альтернативний варіант – картопля. Овочі повинні бути попередньо зварені і роздавлені товкачем.

Використання хоча б одного з вищезгаданих продуктів дозволить досягти одразу двох позитивних результатів.

По-перше, фарш стане більш щільним: ліпити з нього котлетни стане значно простіше.

По-друге, додаткові інгредієнти додадуть страві цікавого смаку.

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця: поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...