Є секрет! Як запекти картоплю з хрумкою скоринкою та м’якою всередині

Рецепт запеченої картоплі надзвичайно простий, але вона виходить неперевершена. Рум’яна скоринка та м’яка структура всередині нікого не залишать байдужими, передають Патріоти України.

Що треба для приготування

Підготуйте наступний перелік продуктів:

  • картопля — 1 кг;
  • сіль — 1 ч.л.;
  • олія — за смаком;
  • перець — за смаком;
  • часник — 1 зубчик;
  • кріп — 3 гілочки.

Покрокове приготування

Для отримання найсмачнішої запеченої картоплі потрібно зробити наступні кроки:

  1. Картоплю очистити від шкірки та розрізати кожну картоплину на чотири частини. Маленькі бульби можна не розрізати.
  2. В каструлю набрати води, посолити та довести до кипіння. Після цього закласти в окріп картоплю та варити 5-7 хвилин.
  3. Готову картоплю перекласти в контейнер та накрити плівкою. Поставити в морозильну камеру на дві години. Секрет цього методу полягає в тому, що не випаровується волога. Потім вона зберігається і під час запікання під рум’яною скоринкою.
  4. Картоплю треба змастити олією та викласти на деко.
  5. Запікати в духовці протягом 40-50 хвилин при температурі +220 °C.
  6. Посипте готову картоплю подрібненим кропом. Смачного!

Чи впливають молочні продукти на якість сну? Лікар дав неочікувану відповідь

неділя, 20 липень 2025, 8:12

Чи є молоко та сир причиною ваших кошмарів і проблем зі сном? Лікар Еллі Кеннон дає неочікувану відповідь, передають Патріоти України. Проблеми з сном можуть мати безліч причин — від стресу до несприятливих умов у спальні. Однак чи може бути, що молочн...

Як швидко та безпечно очистити душову лійку від нальоту - найефективніший метод

неділя, 20 липень 2025, 7:45

Боротьба з вапняним нальотом на сантехніці —-знайома проблема майже кожному. Особливо страждають душові лійки, де осад з жорсткої води накопичується у форсунках, зменшуючи напір води й псує зовнішній вигляд. Але є простий, недорогий та екологічний спос...