Є секрет! Як зберегти соковитість курячого філе під час смаження

Куряче філе незамінне джерело білку, для спортсменів та людей, які слідкують за ЗХ. Але незважаючи на багато переваг цього м’яса, у нього є суттєва вада - відчутна сухість м’яса, передають Патріоти України.

Однак при правильному обсмаженні курка завжди залишатиметься соковитою.

Про які правила важливо знати

Обробка м’яса

Не всі господині пам’ятають, що куряче філе для соковитості та поліпшення текстури можна відбити. Для цього потрібно на шматок м’яса покласти харчову плівку та акуратно пройтися молоточком.

Після цього можна приступати до інших процедур.

Маринад

Не варто вважати, що куряче філе може обійтися без маринаду: завдяки цій хитрості м’ясо вийде соковитим, смачним та м’яким.

Вибирати основу для маринаду можна будь-яку. Найбільш якісними варіантами є натуральний йогурт, соєвий соус або навіть звичайна олія із соком лимона.

Правильне обсмаження

Важливо встигнути “запечатати” сік усередині шматка філе при жарінні, тому необхідно пару хвилин обсмажувати грудку на інтенсивному вогні з кожного боку.

Після того, як з’явиться скоринка золотистого кольору, можна зменшити вогонь і смажити м’ясо до готовності.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Чому заварна кава виходить без смаку

понеділок, 20 жовтень 2025, 16:56

Навіть найдорожча кава може втратити свій смак, якщо під час заварювання допустити кілька базових помилок. Неправильна температура води, неточні пропорції або неякісний помел роблять напій плоским, водянистим або занадто гірким. Багато людей не звертаю...

Дачникам на замітку! Як підживити смородину восени, щоб кущі не вимерзли, а ягоди були великі й солодкі

понеділок, 20 жовтень 2025, 12:49

Для гарного врожаю наступного року і успішної зимівлі смородині необхідний осінній догляд, що включає обрізку та підживлення, пише Gazeta.ua, передають Патріоти України. Основні кроки:. 1. Обрізка (після листопаду): Видаліть старі (понад 6 років), хвор...