Є секрет! Як зберігати зелень у холодильнику, щоб вона була свіжою

Як зберігати зелень в холодильнику, щоб зеберегти всі вітаміни та мінерали, щоб вона не зав'яла, передають Патріоти України.

Більшість зелені можна зберігати й за кімнатної температури, але за таких умов термін придатності зелені становитиме не більше 3-4 днів. Якщо потрібно зберегти зелень надовше, звичайно краще скористатися холодильником чи морозильною камерою. Перед тим, як покласти зелень в холодильник, її потрібно почистити, перебрати, відібрати пожовкле листя, посортувати та акуратно скласти

Як зберегти зелень у холодильнику

  • Можна зберігати трави на нижній полиці холодильнику. Трави з ніжною структурою рекомендується додатково загорнути у вологу серветку. Для зберігання зелені важливо підібрати правильну температуру. Оптимальний показник для будь-якої зелені – 0 ℃. За такої температури вона може лежати в холодильнику 2 тижні. Довше не рекомендується тримати зелень в холодильнику, через те, що вона буде втрачати корисні властивості.
  • Можна зберігати зелень в холодильнику у вакуумному контейнері із якісного пластику. Перед тим як закласти туди зелень, контейнер обов'язково треба вимити та висушити.
  • Добре зберігається зелень в холодильнику, якщо помістити її у звичайній скляній банці з герметично закритою кришкою. Важливо перед цим уважно переглянути всі трави, щоб в банку не потрапило пошкоджене листя і коріння, через те, що вони можуть загнивати.
  • Можна загорнути зелень перед тим як класти у холодильнику у паперові рушники.
  • Зберігаючи зелень в поліетиленовому пакеті в холодильнику, треба простежити, щоб пакет був щільно зав'язаний і всередину не потрапляв кисень.

©

Як зберігати зелень в морозильній камері

В морозильну камеру зелень кладуть, коли хочуть зберегти її на довший час, найчастіше - це на зиму. Таким чином можна зберігати кінзу, петрушку, кріп, естрагон, селера, зелену цибулю, шпинат, щавель. Перед тим як покласти в камеру зелень, її потрібно добре промити під проточною водою, а потім висушити, промокнувши паперовим рушником.Кожний вид зелені загорнути окремо в поліетиленовий пакет або плівку, попередньо випустивши зайве повітря та покласти на полицю в камеру.

Якщо планується використовувати зелень у супах, салатах, перед заморожуванням її можна подрібнити. Після сортування, ретельного очищення, миття, просушування поріжте чи порубайте зелень ножем або спеціальними ножицями. Розфасуйте зелень пропорційно в невеликі харчові контейнери чи пакети. Зелень, призначену для супів, можна заморозити у формах для льоду. Заповніть кожен відсік форми на 2/3 зеленню, потім залийте вміст водою і відправте на заморожування.

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...