Є секрет! Як знову заснути після різкого пробудження серед ночі

Що робити, якщо прокинувся посеред ночі та далі не можеш заснути, передають Патріоти України.

Під час війни багато українців прокидаються посеред ночі через звуки вибухи та не можуть заснути до ранку. Не дає спати та змушує прокидатися і нестерпна жара. Людина не висипається, імунітет падає, зростає загроза загострення хронічних хвороб.

У такому зі лікар, фахівець зі сну Майкл Бреус рекомендує використовувати певну техніку дихання, яка допомагає знизити частоту серцевих скорочень та швидко засинати. Це практика "4-7-8" базується на стародавній йогічній техніці під назвою пранаяма, яка допомагає контролювати власне дихання.

Техніка виконання практики дихання 4-7-8:

  • Всі кроки техніки повинні виконуватися в циклі одного вдиху.
  • Для початку потрібно повністю видихнути через рот.
  • Далі потрібно безшумно вдихнути через ніс.
  • Потім потрібно затримати дихання на сім секунд.
  • Видихнути ротом протягом восьми секунд.
  • Повторити цю схему протягом чотирьох повних вдихів.

Як стверджують експерти, регулярне використання цієї техніки допомагає швидко заснути. Причина в тому, під час виконання вправи 4-7-8 розум і тіло зосереджуються на регуляції дихання, а не на повторюванні тривожних думок.

Найважливішою частиною цієї вправи є затримка дихання на сім секунд.

Згідно з дослідженнями, повільне контрольоване дихання сприятливо впливає на серцево-судинну систему та параметри вегетативної нервової системи.

Що приготувати з кислого сиру, якщо сирники та запіканка вже приїлись

п’ятниця, 19 липень 2024, 18:12

Найчастіше кислий сир прийнято вживати в сирниках і запіканках або просто перемішаний зі сметаною і цукром, передають Патріоти України. Але можна урізноманітнити меню і приготувати смачні сирні вафлі, помірно солодкі, ситні, а за наявності фантазії мож...

ТОП-5 щоденних звичок, які допоможуть позбутись від жиру на животі

п’ятниця, 19 липень 2024, 17:44

Кажучи про схуднення варто пам’ятати, що втрата ваги - це лише початок шляху, бо далі потрібно втримати вагу у довгостроковій перспективі. У цьому випадку, зміни у раціоні та переосмислення своїх харчових звичок, може допомогти не лише визначити правил...