Є секрет! Як зробити вершкове масло м’яким за кілька хвилин

М’яке вершкове масло, що розтануло до кімнатної температури, - необхідний інгредієнт для приготування крему. До того ж, так його набагато зручніше намазувати на батон, ніж намагатися відрізати шматочок масла для бутерброду від замерзлого бруска, передають Патріоти України.

Але дуже часто через свою забудькуватість багато господинь залишають масло в холоді і змушені проводити довгі години, чекаючи, поки воно нарешті розтане.

Подробиці

На щастя, саме для цього випадку придумано чудовий спосіб, який швидко надасть крижаному продукту необхідну консистенцію. Щоб розм’якшити брусок вершкового масла, підготуйте звичайну скляну склянку та каструлю.

Наповніть ємність водою, помістіть всередину склянку і поставте конструкцію, що вийшла, на плиту. Дочекайтеся, поки вода закипить, а за цей час наріжте масло шматочками такого розміру, які поміщаються у склянку.

За допомогою прихватки вийміть гарячу склянку з води та накрийте нею вершкове масло. Зачекайте 2-3 хвилини, поки склянка охолоне, після чого її можна зняти. Вершкове масло, яке провело кілька хвилин під таким куполом, стане м’яке та готове до використання.

Все просто! Як без хімії змусити штучну ялинку пахнути, наче справжня

п’ятниця, 19 грудень 2025, 12:45

Штучна ялинка - це практично: вона не обсипається і служить роками. Однак їй завжди бракує головного - справжнього хвойного аромату, який створює неповторну атмосферу свята. На щастя, цей аромат легко відтворити без дорогих хімічних спреїв, пише Одна Х...

Це може здивувати! Названо сік, який допомагає заснути

п’ятниця, 19 грудень 2025, 12:15

Труднощі із засинанням не пов'язані лише з безсонням, а й з перевантаженням подразниками, інформаційним шумом, світлом екрану та стресом, накопиченим протягом дня. Але, на щастя, стає все більш очевидним, що проста дієтична підтримка, на відміну від пі...