Приготувати гідну страву з м’яса під силу не кожному кухареві, адже важливо досягти ідеальної м’якості продукту передають Патріоти України.
Навіть шматки м’яса високої якості можуть вийти жорсткими і гумовими, якщо їх не підготувати.
Найчастіше використовується маринад.
Але є один бюджетний спосіб, який допоможе зробити м’якшим навіть не найкращий шматок м’яса.
У чому полягає секрет?
Як виявилося, на допомогу прийде харчова сода, яку часто активно використовують господині на кухні.
Якщо ви не впевнені в яловичині, варто спочатку порізати м’ясо на порційні шматки, обробити їх содою і відправити маринуватися в холодне місце на кілька годин.
Після цього потрібно лише змити соду, позбавити шматок від надлишку рідини за допомогою паперового рушника і відправляти на сковорідку.
Іноді можна приготувати більш пікантний маринад: змішати гірчичний порошок із содою у співвідношенні 5 до 1 відповідно.
Якщо ви хочете побалувати себе м’ясом на грилі, то є й інший спосіб.
Спершу м’ясо потрібно відправити в мінералку з невеликою кількістю соди.
Після години ванни сода змивається за допомогою води з додаванням лимонного соку. Справа залишиться за малим – замаринувати м’ясо та приготувати його.
В Центрі громадського здоров’я України з посиланням на світові наукові дослідження пояснюють: чим менше алкоголю вживає людина, тим менше ризик розвитку у неї раку. Читайте в матеріалі ТСН.ua, чому алкогольні напої можуть стати причиною раку і кому вза...
Скажіть чесно, що ви уявляєте, коли чуєте слова «ручна робота»? Мабуть, щось вінтажне, затишне, зроблене з душею. І якщо це так, ви на правильному шляху. Бо вироби ручної роботи – це не просто речі, це історії, вписані у кожну деталь. А коли вони ще й ...