Є секрет! Простий інгредієнт, який зробить жорсткий шматок м’яса ніжним та соковитим

Приготувати гідну страву з м’яса під силу не кожному кухареві, адже важливо досягти ідеальної м’якості продукту передають Патріоти України.

Навіть шматки м’яса високої якості можуть вийти жорсткими і гумовими, якщо їх не підготувати.

Подробиці

Найчастіше використовується маринад.

Але є один бюджетний спосіб, який допоможе зробити м’якшим навіть не найкращий шматок м’яса.

У чому полягає секрет?

Як виявилося, на допомогу прийде харчова сода, яку часто активно використовують господині на кухні.

Якщо ви не впевнені в яловичині, варто спочатку порізати м’ясо на порційні шматки, обробити їх содою і відправити маринуватися в холодне місце на кілька годин.

Після цього потрібно лише змити соду, позбавити шматок від надлишку рідини за допомогою паперового рушника і відправляти на сковорідку.

Іноді можна приготувати більш пікантний маринад: змішати гірчичний порошок із содою у співвідношенні 5 до 1 відповідно.

Якщо ви хочете побалувати себе м’ясом на грилі, то є й інший спосіб.

Спершу м’ясо потрібно відправити в мінералку з невеликою кількістю соди.

Після години ванни сода змивається за допомогою води з додаванням лимонного соку. Справа залишиться за малим – замаринувати м’ясо та приготувати його.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! ТОП-7 сигналів, якими коти попереджають про лихо

п’ятниця, 12 грудень 2025, 9:13

Коти здавна відомі своєю надзвичайною чутливістю. Вони здатні вловлювати ті зміни та приховані загрози, які часто залишаються повністю непоміченими для людини, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Поведінка домашнього улюбленця може стати ...

А ви це знали? Чому деякі кабелі для інтернету блакитні

п’ятниця, 12 грудень 2025, 8:45

Майже кожен, хто має комп’ютер, хоч раз під’єднував його до роутера за допомогою інтернет-кабелю. Хоча Wi-Fi зручний, дротове підключення й досі залишається найстабільнішим способом отримати максимальну швидкість, особливо коли бездротовий сигнал слабк...