Є секрет! Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу.

Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї.

Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Джерело: ПростоВей

Чорний, зелений чи трав’яний? Лікарі назвали чаї, які знижують рівень цукру в крові

середа, 3 вересень 2025, 8:15

Чай - один із найпопулярніших напоїв у світі, і виявляється, він може стати корисним союзником у боротьбі з діабетом. У листі містяться антиоксиданти - катехіни та таніни, які захищають клітини від пошкоджень і допомагають знизити ризик розвитку хроніч...

Народні прикмети на 3 вересня. Українці спрадавна очищали домівку від зайвих речей. Що не віддавали нужденним - спалювали

середа, 3 вересень 2025, 7:09

3 вересня за новим церковним календарем (16 вересня за старим) - день пам'яті святих мучениць Василиси і Домни Нікомидійських. У народі день прозвали Домна Доброродна. За старим календарним стилем - день пам'яті апостола від 70-ти Фаддея і мучениці Вас...