Є секрет! Що додати в каструлю, якщо горох довго не розварюється

Незважаючи на користь гороху, кулінари не дуже часто беруться за варіння цього продукту: аж надто довго доводиться чекати. Термічна обробка бобових – процес тривалий. Крім того, чимало часу забирає і попереднє замочування горошин. Проте досвідчені господині знають кілька хитрощів, що дозволяють помітно прискорити процес приготування гороху. Бобові дійдуть готовності набагато швидше, якщо вчасно відправити до каструлі один додатковий інгредієнт, передають Патріоти України.

Що потрібно налити в каструлю

Якщо метою кулінара є прискорення пом’якшення гороху, під час варіння продукту потрібно скористатися цікавим лайфхаком.

Йдеться про постійне створення перепаду температур у каструлі, у якій вариться бобове.

Для цього достатньо налити в киплячу воду трохи холодної рідини. Здійснити цю процедуру необхідно чотири-п’ять разів.

Якщо господиня помітила, що приготування гороху почалося давно, а продукт досі не розварився, то в каструлю з водою, що вирує, потрібно додати одну столову ложку води низької температури.

Через п’ять хвилин процедуру треба повторити. І так ще двічі-тричі. Підсумком має стати пом’якшення гороху.

Є важливе застереження: не варто додавати в каструлю сиру водопровідну воду. Рідину бажано завчасно закип’ятити, а потім охолодити її.

Їсте чіпси щодня? Ось що вони насправді роблять із вашим тілом

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:55

Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...

Одна ложка - і смак картоплі вже не той. Простий трюк для тих, хто не любить нудні обіди

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:10

Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...