Є секрет! Що додати в воду при варінні буряків, щоб зберегти колір і смак продукту

Страва з буряком вразить смаком і соковитістю, якщо буряки правильно відварити. Варіння буряків – нехитра справа. Однак є нюанси, які потрібно знати, якщо хочете приготувати буряки за всіма правилами. Є кілька секретів, завдяки яким вдасться зварити смачні та соковиті буряки без втрати кольору, передають Патріоти України.

Цукор для яскравості

Секрети збереження кольору при варінні буряків запам’ятати нескладно. У киплячу воду додаємо цукор, достатньо 1 ч. л., щоб буряк у процесі приготування не втратив яскравого кольору.

Замість цукру в каструлю під час варіння додаємо чайну ложку соку лимона або ½ ложки оцту.

Запах

При варінні буряків від запаху нікуди не втекти, терпкий аромат заповнює всю квартиру, не допомагають ніякі освіжувачі повітря.

Одна хитрість дозволить мінімізувати запах і зробити його більш м’яким та приємним. Корочку чорного хліба додаємо в каструлю – і запаху як не бувало.

Буряк добре очиститься, якщо після варіння його негайно опустити в крижану воду.

Буде смакувати навіть дітям: Що додати в гречку, щоб зробити кашу значно смачнішою

середа, 18 грудень 2024, 6:12

Але якщо хочете приємно здивувати домочадців і гостей, що випадково потрапили на обід, приготуйте кашу по-новому, вийде не гірше, ніж у ресторані. Розкажемо, що такого можна додати в гречку, щоб вийшло дуже смачно, передають Патріоти України. Овочі очи...

ТОП-4 секрети смаження ідеальної картоплі від відомих кухарів

середа, 18 грудень 2024, 5:40

Якщо подавати до столу смажену картоплю, то завжди хочеться, щоб страва була максимально наближена до ідеалу. Однак такої високої мети досягти виходить далеко не у кожної досвідченої господині. Коренеплід може розвалитися, вийти несмачним або зовсім пр...