Яблуко - дуже популярний фрукт, але занадто часто ми стикаємося з тим, що він темніє відразу після нарізання і далі вже його можна хіба що викинути, передають Патріоти України.
Так, вони дуже швидко починають набувати небажаного коричневого кольору, навіть у замороженому вигляді. Однак, є один трюк, щоб зберегти їх і навіть заморозити, щоб посмакувати ними пізніше, пише OBOZ.UA.
Після того, як фрукт очищений від шкірки, видалений серцевина та нарізаний, природне потемніння можна мінімізувати, змочивши його в невеликій кількості лимонного соку.
Хоча поліфеноли є основним джерелом поживних речовин у фруктах, вони також є основною причиною того, що яблука починають втрачати свій колір.
Через ферментативний процес, який зазвичай відбувається під час розрізання яблук, реакція між поліфенолами та киснем призводить до того, що фрукт починає потемнівати.
Вважається, що лимонний сік особливо ефективний для уповільнення процесу потемніння, оскільки він містить дуже високий рівень аскорбінової кислоти (вітаміну С) та лимонної кислоти.
Поряд із цими факторами, у поєднанні з низьким рівнем pH, сік скасовує ферментативний процес, який запускає процес потемніння яблук.
Згідно зі словами експертів, яблука мають низку корисних для здоров'я властивостей, однією з яких є високий вміст поліфенолів, важливої групи антиоксидантів.
Хоча етикетки з харчовою цінністю не містять переліку цих рослинних сполук, вони, ймовірно, відповідають за багато переваг яблук для здоров’я.
Якщо ваші рушники стали жорсткими, втрачають м’якість і пухнастість, а звичний пом’якшувач тканин більше не допомагає - ось ідеальне рішення від популярної експертки з прибирання Georgia (її знають як Clean with Georgia). Вона рекомендує використовуват...
Нещодавнє дослідження, опубліковане в British Journal of Health Psychology, показало, що у людей середнього та похилого віку харчування може бути пов’язане з відчуттям щастя та життєвого задоволення. Особливо йдеться про тих, хто частіше їсть рибу, ово...