
Яблуко - дуже популярний фрукт, але занадто часто ми стикаємося з тим, що він темніє відразу після нарізання і далі вже його можна хіба що викинути, передають Патріоти України.
Так, вони дуже швидко починають набувати небажаного коричневого кольору, навіть у замороженому вигляді. Однак, є один трюк, щоб зберегти їх і навіть заморозити, щоб посмакувати ними пізніше, пише OBOZ.UA.
Після того, як фрукт очищений від шкірки, видалений серцевина та нарізаний, природне потемніння можна мінімізувати, змочивши його в невеликій кількості лимонного соку.
Хоча поліфеноли є основним джерелом поживних речовин у фруктах, вони також є основною причиною того, що яблука починають втрачати свій колір.
Через ферментативний процес, який зазвичай відбувається під час розрізання яблук, реакція між поліфенолами та киснем призводить до того, що фрукт починає потемнівати.
Вважається, що лимонний сік особливо ефективний для уповільнення процесу потемніння, оскільки він містить дуже високий рівень аскорбінової кислоти (вітаміну С) та лимонної кислоти.
Поряд із цими факторами, у поєднанні з низьким рівнем pH, сік скасовує ферментативний процес, який запускає процес потемніння яблук.
Згідно зі словами експертів, яблука мають низку корисних для здоров'я властивостей, однією з яких є високий вміст поліфенолів, важливої групи антиоксидантів.
Хоча етикетки з харчовою цінністю не містять переліку цих рослинних сполук, вони, ймовірно, відповідають за багато переваг яблук для здоров’я.
Ви можете подумати, що якщо залишити телевізор або кавоварку підключеними до мережі, це не має великого значення, але ви помиляєтесь. Ці пристрої непомітно споживають електроенергію цілодобово, навіть коли вони вимкнені, передають Патріоти України. Це ...
Православне свято 6 листопада за новим календарем (19 листопада за старим) - день пам'яті Павла, сповідника, патріарха Константинопольського, преподобного Луки Києво-Печерського, а також мучениць Олександри, Клавдії, Єфросинії та Матрони, нагадують Пат...