Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz ділиться порадами від кулінарів, скільки і як правильно варити яйця, щоб вони були смачними та корисними.

1. Яйце некруто (рідкий жовток) – 3-4 хвилини

Опустіть яйця у киплячу воду. Варити 3-4 хвилини на середньому вогні. Відразу перекладіть у холодну воду, щоб зупинити процес приготування.

2. Кремовий жовток – 5-6 хвилин

Після закипання варіть 5-6 хвилин. Охолодіть у крижаній воді, щоб легко чистилися.

3. Круто (твердий жовток) – 8-10 хвилин

Варіть 8-10 хвилин після закипання. Не перетримуйте, інакше жовток стане сухим і може з'явитися сірий наліт.

Поради:

Щоб яйця не розтріскувалися, варіть їх на середньому вогні і додайте у воду сіль або оцет – це допоможе. Для рівномірного прогріву перед варінням дістаньте яйця з холодильника за 10-15 хвилин. Якщо варите яйця в пароварці або мультиварці, час буде приблизно таким самим.

Секрет італійців: Чому варто пити каву з лимоном щоранку

середа, 13 серпень 2025, 18:45

Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...

Кава натщесерце: Як вона впливає на ваш кишківник - наукове пояснення

середа, 13 серпень 2025, 18:12

Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...