Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України
Редакція FoodOboz ділиться порадами від кулінарів, скільки і як правильно варити яйця, щоб вони були смачними та корисними.
1. Яйце некруто (рідкий жовток) – 3-4 хвилини
Опустіть яйця у киплячу воду. Варити 3-4 хвилини на середньому вогні. Відразу перекладіть у холодну воду, щоб зупинити процес приготування.
2. Кремовий жовток – 5-6 хвилин
Після закипання варіть 5-6 хвилин. Охолодіть у крижаній воді, щоб легко чистилися.
3. Круто (твердий жовток) – 8-10 хвилин
Варіть 8-10 хвилин після закипання. Не перетримуйте, інакше жовток стане сухим і може з'явитися сірий наліт.
Поради:
Щоб яйця не розтріскувалися, варіть їх на середньому вогні і додайте у воду сіль або оцет – це допоможе. Для рівномірного прогріву перед варінням дістаньте яйця з холодильника за 10-15 хвилин. Якщо варите яйця в пароварці або мультиварці, час буде приблизно таким самим.
Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...