Є секрети! Як готувати, щоб м’ясо не вийшло жорстким

Деякі кулінари вважають, що не хліб, а м’ясо – усьому голова, тому регулярно готують із цього продукту різні страви. М’ясо це джерело білка, тому цей продукт дійсно важливий у нашому раціоні, передають Патріоти України.

Подробиці

Нерідко господині стикаються із проблемою: приготоване м’ясо виходить жорстким, через що страждає смак та загальне враження від страви.

Досвідчені кухарі назвали одну дію, яка може призвести до такого результату.

Помилка кулінарів

Щоб соковите м’ясо на обід чи вечерю вийшло м’яким і смачним, його не можна солити до завершення готування. Особливо це стосується тих випадків, коли готуються цупкі шматки м’яса.

Якщо посолити продукт до закінчення приготування, то на поверхні м’яса не залишиться рідини. Саме через це воно стає твердим.

Рум’яне м’ясо

Щоб м’ясо, приготовлене в духовці, було максимально рум’яним з апетитною скоринкою, потрібно використовувати найкращий маринад. Таким є гранатовий сік та мед, розведене вино, коньяк чи вода.

Треба лише два інгредієнти! Як відчистити духовку від жиру без зусиль

четвер, 30 січень 2025, 9:39

З часом на скло духовки можуть випадково потрапити залишки їжі, олія та жир, що призведе до утворення плям, які важко вичистити, передають Патріоти України. Але як виявилося, ви можете виконати цю роботу без інтенсивного чищення всього за годину. До то...

Народні прикмети на 30 січня. День трьох святителів. Як поводитись з хлібом, щоб не нашкодити собі

четвер, 30 січень 2025, 7:05

Православна церква України 30 січня за новим стилем вшановує пам'ять трьох видатних святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, а також священномученика Іполіта та Зінона Києво-Печерського. За старим стилем 30 січня церква згад...