Печінка - дуже цінний продукт, в якому найбільше заліза. Але, дуже часто печінка має неприємний запах, і щоб цього уникнути, печінку потрібно просто замочити в молоці на 2 години, передають Патріоти України.
Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже смачної смаженої яловичої печінки з цибулею та абрикосами.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Підготовка печінки: обов'язково зніміть плівку. Наріжте шматками завтовшки 1,5-2 см. Замочіть у молоці на 2-3 години, щоб прибрати гіркоту.
2. Паніровка: просушіть печінку на серветках, обваляйте в борошні з сіллю і перцем.
3. На добре розігрітій сковороді з олією обсмажте по 30 секунд з кожного боку — тільки до скоринки, не пересмажуючи. Викладіть на паперовий рушник.
4. Соус: у тій самій сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте абрикоси, злегка карамелізуйте. Покладіть вершкове масло, влийте воду, оцет, мед і соєвий соус. Доведіть до потрібної консистенції (3-4 хвилини на слабкому вогні). Поверніть печінку в сковороду, прогрійте в соусі 2-3 хвилини (не більше!). Соус має бути шовковистим, без розшарування.
Прикрасьте перед подачею зеленню, подавайте з хлібом або тостами. Печінка повинна залишитися ніжною і рожевою всередині!
Натуральна кава, а точніше кофеїн, який міститься в ній, як стверджують дієтологи, спроможна дещо пригнічувати апетит та сприяти зниженню ваги, передають Патріоти України. Звісно, якщо пити її без підсолоджувачів та вершків. Буває, що за допомогою різн...
Метелики століттями символізували легкість, трансформацію та приховані бажання душі. Кожен колір несе свою енергію та може багато розповісти про ваш внутрішній світ. Подивіться на метеликів і оберіть того, який найбільше вам сподобався, передають Патрі...