Печінка - дуже цінний продукт, в якому найбільше заліза. Але, дуже часто печінка має неприємний запах, і щоб цього уникнути, печінку потрібно просто замочити в молоці на 2 години, передають Патріоти України.
Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже смачної смаженої яловичої печінки з цибулею та абрикосами.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Підготовка печінки: обов'язково зніміть плівку. Наріжте шматками завтовшки 1,5-2 см. Замочіть у молоці на 2-3 години, щоб прибрати гіркоту.
2. Паніровка: просушіть печінку на серветках, обваляйте в борошні з сіллю і перцем.
3. На добре розігрітій сковороді з олією обсмажте по 30 секунд з кожного боку — тільки до скоринки, не пересмажуючи. Викладіть на паперовий рушник.
4. Соус: у тій самій сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте абрикоси, злегка карамелізуйте. Покладіть вершкове масло, влийте воду, оцет, мед і соєвий соус. Доведіть до потрібної консистенції (3-4 хвилини на слабкому вогні). Поверніть печінку в сковороду, прогрійте в соусі 2-3 хвилини (не більше!). Соус має бути шовковистим, без розшарування.
Прикрасьте перед подачею зеленню, подавайте з хлібом або тостами. Печінка повинна залишитися ніжною і рожевою всередині!
Пліснява у ванній - не лише неприємний вигляд і запах, а й серйозна загроза здоров’ю. Висока вологість і недостатня вентиляція створюють ідеальні умови для її появи. Але існують прості способи позбутися цього небажаного гостя, передають Патріоти Україн...
Скільки разів куряча грудка виходила сухою та прісною? Троє шеф-кухарів поділилися одним простим секретом, який робить курку ніжною, соковитою та ароматною, передають Патріоти України. Всі троє кухарів радять: не маринуйте, а засолюйте. Засолювання змі...