Банани тижнями залишатимуться свіжими і не покриватимуться коричневими плямами, якщо дотримуватися кількох порад зберігання цих фруктів, передають Патріоти України.
Чому банани так швидко псуються?
Все через газ етилен, який виділяють стиглі фрукти. Саме він відповідає за дозрівання бананів, але водночас і за їхнє швидке псування. Чим більше етилену, тим швидше банан темніє і стає м'яким.
Три способи продовжити свіжість бананів до 15 днів
Огортаємо стебло в харчову плівку
Цей метод є одним з найпростіших і найефективніших. Просто оберніть стебло банана харчовою плівкою (підійдуть також фольга, вощанка або бджолиний воск). Це перешкоджає виділенню етилену і уповільнює процес дозрівання.
Занурюємо стебло у воду
Ще один простий спосіб - помістити стебло банана у склянку з водою. Вода також блокує виділення етилену, що дозволяє бананам зберегти свіжість на кілька днів довше.
Заморожуємо очищені банани
Якщо ви хочете зберегти банани на більш тривалий період - заморозьте їх. Очистіть банани, наріжте на шматочки і покладіть у герметичний контейнер або пакети для заморозки. Збережені у такому вигляді банани ідеально підходять для приготування смузі, випічки та інших десертів.
Як вибирати і зберігати банани
Насолоджуватися свіжими і смачними бананами протягом тривалого часу вам допоможуть також ці поради.
Також слід пам’ятати, що ідеальна температура для зберігання бананів - 12-15 градусів за Цельсієм.
До слова, якщо ви придбали недозрілі банани, але хочете поласувати ними якомога швидше - то теж є один цікавий спосіб: покладіть екзотичні фрукти разом зі стиглими яблуками в один паперовий пакет. Яблука будуть виділяти етилен, який прискорить дозрівання бананів.
Кожна з нас мріє прокинутися з сяйливою, свіжою та гладенькою шкірою. Чи можливо цього досягти без допомоги косметологів? Так, якщо правильно обрати нічні доглядальні засоби. Саме вночі шкіра найактивніше відновлюється, засвоюючи корисні компоненти на ...
Іноді при приготуванні смачної та ароматної домашньої випічки господині стикаються з дрібними неприємностями, які можуть зіпсувати весь десерт. Наприклад, якщо варення для начинки дуже рідке, воно буде витікати на лист, підгоряти, і смачний пиріг приго...