Прийом аспірину з періодичністю три рази на тиждень збільшує шанси пацієнтів зі злоякісними новоутвореннями на перемогу над підступною хворобою, передають Патріоти України з посиланням на The Daily Mail.
Дослідження експертів з National Institutes of Health за участю 140 тисяч американців показало, що ті з них, які дотримувався цього режиму з аспірином, знижували ризик розвитку пухлин простати, кишківника, легенів або яєчників.
Втім, ці переваги стосувалися тільки людей з нормальною вагою. Прийом аспірину не давав додаткових переваг тим, у кого спостерігався дефіцит маси тіла, або його надлишок. Експерти підкреслюють, що необхідно враховувати й інші чинники на зразок того, що люди, які приймають аспірин також в цілому здоровіші.
Тільки в США до кінця 2019 року рак буде діагностований у 1,8 мільйона громадян. До кінця цього року від пухлин помре 600 тисяч осіб. В Україні щорічно діагностують 135 тисяч нових випадків хвороби та 65 тисяч смертей від онкологічних захворювань.
За останні десятиліття ефективність засобів лікування раку набагато підвищилася, проте найбільш дієві засоби коштують дуже дорого, а часом вони бувають доступні тільки під час клінічних досліджень.
Саме тому лікарі активно закликають людей дотримуватися профілактичних заходів. Необхідно дотримуватися здорового способу життя, відмовитися від куріння і алкоголю, дотримуватися здорового харчування і фізичної активності.
І ось тепер з'явилися докази того, що винайдений ще в 1899 році аспірин теж допомагає в боротьбі з раком шляхом зменшення рівня запалень в організмі.
Певні комбінації продуктів можуть допомогти вашому організму ефективніше спалювати жир і таким чином швидше скинути зайві кілограми, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Вівсянка та горіхи. Починати свій день із тарілки вівсянки з жменею гор...
Учені здійснили дослідження і з’ясували, що саме кофеїн робить із нашим мозком під час сну. Про це пише видання Science Alert, передають Патріоти України. Дослідники встановили, що кофеїн впливає на повільні коливання електричної активності, які вчені ...