Пельмені – смачна та ситна страва, яка завжди виручить, коли немає часу на готування повноцінного обіду чи вечері. Зварити пельмені простіше простого, з такою роботою впорається будь-який кулінар-початківець, передають Патріоти України.
Здавалося б, які можуть бути питання, коли варіння пельменів складається з чотирьох етапів:
Однак не завжди пельмені виходять смачними. Іноді трапляється так, що вони переварюються і перетворюються на суцільне місиво.
Найбільш практичний та швидкий варіант – протушкувати пельмені зі сметаною на сковороді. Більш трудомісткий та оригінальний – запіканка із сиром у духовці.
Готові пельмені викладаємо на сковорідку з олією та обсмажуємо 3 хвилини із двох сторін.
Змішуємо в ємності сметану з перцем, сіллю та паприкою і заливаємо пельмені. Готуємо пельмені під кришкою 8-10 хвилин.
Декілька яєць збиваємо з сіллю і додаємо 100-200 г сметани, перемішуємо. Твердий сир натираємо на великій тертці. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо.
У форму з олією викладаємо пельмені, додаємо трохи перцю, обсмажену цибулю, заливаємо сметаною.
Запіканку готуємо в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаємо, посипаємо сиром та знову в духовку на 5 хвилин.
Чи може улюблений ранковий напій не лише бадьорити, а й допомагати боротися із запаленням в організмі? Дослідження вчених із Копенгагенського університету дає обнадійливу відповідь: поєднання кави з молоком може мати потужний протизапальний ефект, пере...
Рис - один із найпопулярніших гарнірів: доступний, універсальний і швидкий у приготуванні. Але без правильного підходу він часто виходить прісним. Домашня кулінарка Андреа Воган радить просту, але ефективну заміну води - звичайний курячий бульйон, пере...