Його ігнорують, а дарма! Цей овоч очищає організм, захищає серце і гальмує старіння

Його рідко беруть у супермаркеті, хоча він - вітамінна бомба для здоров’я. Мова про баклажан - недооцінений овоч, який може творити дива з вашою вагою, серцем і навіть шкірою. Дієтологи закликають: час повернути його на тарілки, передають Патріоти України.


Чому ми оминаємо баклажан?

Попри свій глянцевий фіолетовий колір і екзотичну зовнішність, баклажан часто залишається без уваги. Причина — гірчинка, яку легко прибрати: просто посипте скибочки сіллю, залиште на 30 хвилин і промийте. Все — готово до смаження, запікання чи фарширування.


Чим корисний баклажан?

  • Майже не має калорій — всього 30 ккал на 100 г
  • Багатий на антиоксиданти, зокрема насунін, який сповільнює старіння
  • Підтримує здоров’я серця і судин
  • Допомагає виводити токсини
  • Покращує травлення та рівень холестерину
  • Позитивно впливає на шкіру, волосся й вагу

Як вживати баклажан?

Найкращі варіанти — запечений, фарширований, або паста з запеченого баклажана з оливковою олією. Його також використовують як низькокалорійну альтернативу м’ясу.

Виберіть квіти для свого саду - і дізнайтесь, що приховано у вашій душі

неділя, 17 серпень 2025, 23:15

Уявіть, що ви створюєте чарівний сад, повний барвистих квітів. Виберіть один з трьох варіантів: бархатці, іриси або лілійники. Ваш вибір відкриє приховані риси характеру, про які ви могли навіть не здогадуватись, передають Патріоти України. Бархатці — ...

Вони їдять піцу та пасту щодня - і не товстіють - розкриваємо секрети італійців

неділя, 17 серпень 2025, 19:05

Багато хто вважає, що щоденне вживання піци, пасти та інших калорійних італійських страв обов’язково призведе до набору зайвої ваги. Проте італійці вже століттями насолоджуються улюбленими стравами і при цьому залишаються стрункими та здоровими. У чому...