Його пряний смак та аромат здивують кожного! Рецепт вишуканого торта "П’яна вишня"

Годі й шукати більш вдалий рецепт тортика до зимових свят, аніж “П’яна вишня”! Його пряний смак та аромат здивують безумовно кожного. Приготуйте цей десерт для своїх рідних до Нового року. Але будьте обережними: складно встояти і не скуштувати цей торт до святкової вечері, зазначають Патріоти України.

Що знадобиться?

Для торта:

  • 200-300 г борошна + розпушувач;
  • 5 яєць;
  • 2 ст. л. какао-порошку;
  • 200 г цукру.

Для крему:

  • 150-180 г вишні;
  • 200 мл червоного вина;
  • пів банки згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла.
  • Для помадки:
  • 1,5 ст. л. молока;
  • 1,5 ст. л. какао-порошку;
  • 3 ст .л. цукру;
  • 2 ст. л. вершкового масла.

Як приготувати?

Заливаємо вишні вином і залишаємо їх настоюватись добу.

Збиваємо блендером яйця, цукор. Після додаємо попередньо просіяне і змішане із розпушувачем борошно, а також – какао. Готове тісто випікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Згодом охолоджуємо корж при кімнатній температурі. Зрізаємо із коржа м’яку частину, сформувавши заглибину.

Готуємо крем. Збиваємо вершкове масло із згущеним молоком. До готової маси додаємо вишню. Викладаємо крем до порожнього коржа.

Готуємо помадку. Розчиняємо на паровій бані цукор з молоком, какао. Варимо 7 хвилин. Після додаємо вершкове масло.

Формуємо торт. Накриваємо торт із кремом зрізаним вершечком і поливаємо його помадкою. Після прикрашаємо залишками вишень і збитими вершками. Залишаємо готовий десерт у холодильнику на годину часу.

Куштували коли-небудь “П’яну вишню”? Діліться враженнями у коментарях!

Ми досі купуємо їх щодня - ці продукти непомітно нищать суглоби та роблять біль сильнішим. Лікарі б'ють на сполох

неділя, 7 грудень 2025, 11:09

Багато людей живуть із хронічним болем у суглобах. Найчастішими причинами лікарі називають надмірну вагу, сидячий спосіб життя, перевантаження суглобів і старі травми, передають Патріоти України. Але мало хто здогадується, що звичайні продукти з магази...

Їжте ці “фрукти довголіття” - вони омолоджують кишечник і зміцнюють серце

неділя, 7 грудень 2025, 10:07

Багато хто вважає фрукти абсолютно безпечною перекускою, але це не завжди так, передають Патріоти України. Значна частина фруктів містить багато простих цукрів, що перевантажують підшлункову залозу та печінку й можуть спричиняти набір ваги. Фахівці рад...