Іржаві цвяхи - реанімація для кімнатних рослин: Як застосувати лайфхак досвідчених квітникарів

Красиві кімнатні квіти - прикраса будь-якого будинку і гордість кожної господині. Якщо квітка зів'яла, а на листі з'явилися жовті або коричневі плями, саме час рослину починати рятувати. Влаштувати реанімацію зеленому улюбленцю можна за допомогою старих іржавих цвяхів, передають Патріоти України.

Навіщо потрібно встромляти цвяхи в землю для кімнатних рослин

Одне із захворювань, від якого страждають кімнатні рослини - хлороз. Він порушує утворення хлорофілу та знижує активність фотосинтезу. У разі такої недуги листя починає бліднути, а прожилки залишаються зеленими. Так відбувається, тому що рослина відчуває нестачу заліза або ж втрачає здатність засвоювати його з ґрунту.

В цьому випадку рослини можна підгодувати залізом, а можна закопати у ґрунт цвях. Досвідчені квітникарі кажуть, що такий спосіб порятунку рослини є безпечним і ефективним.

Крім того, залізний цвях також рекомендують встромляти у землю і в вазонах, і у відкритому ґрунті для підвищення кислотності.

Серед кімнатних рослин до "любителів" кислого ґрунту (частіше - слабокислого) відносяться: азалія, бегонія, гортензія, зефірантес, камелія, традесканція. А трояндам кислий ґрунт протипоказаний, вони можуть захворіти і загинути.

Як удобрювати цвяхами в домашніх умовах

Для того, щоби збагатити ґрунт залізом, можна взяти, як іржаві, так і звичайні цвяхи. Під впливом води останні все одно поржавіють і виконають свою функцію. Найпростіший спосіб підгодувати рослину залізом - засунути у вазон кілька цвяхів, а потім полити ґрунт.

Також можна зчистити з іржавого цвяха іржу та додати в землю з хворою рослиною. Є ще один спосіб лікування хлорозу за допомогою іржавих цвяхів - приготувати настій. Для цього в 1,5 л пляшку з водою потрібно покласти вісім іржавих цвяхів. Якщо цвяхи довгі, то вистачить і п'яти. Далі потрібно трохи почекати, щоби вода збагатилася іржею і потемніла. "Іржавої" водою рослини поливають під корінь. З часом вони оживуть і відновляться.

Які рослини люблять іржаві цвяхи

Більше за інших до захворювання залізномим хлорозом схильні:

  • азалія;
  • лимон;
  • гортензія;
  • клеродендрум;
  • гарденія.

Цим квітам напевно сподобається лікування із застосуванням іржавих цвяхів.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...