Їсте молоду картоплю зі шкіркою? Перевірте, чи не робите помилки

Картопля в мундирі - делікатес, який може містити більше цінних вітамінів і мінералів, ніж картопля, приготована без шкірки. Багато хто ставиться до картоплі в мундирі з обережністю через соланін, який зазвичай накопичується в шкірці й у великих кількостях може призвести до харчового отруєння. Чи варто хвилюватися? Пояснюємо, передають Патріоти України.

Картоплю в шкірці найкраще вживати в помірних кількостях і тільки без зеленуватих плям і паростків. Молода картопля з відносно тонкою шкіркою містить менше соланіну, що робить її чудовим доповненням до багатьох страв. Також важливо пам’ятати, що кожен організм реагує на певні продукти по-різному, тому після вживання картоплі в шкірці варто спостерігати за реакцією організму.

Що міститься в картопляному лушпинні? Не лише вітаміни та мінерали. Варто зазначити, що картопляна шкірка також містить багато вітамінів і мінералів (зокрема, вітаміни групи B, вітамін A, вітамін C, залізо, калій і йод). Вона також є чудовим джерелом клітковини, яка запобігає запорам і забезпечує відчуття ситості.

Само собою зрозуміло, що перед вживанням картоплю потрібно ретельно приготувати. Якщо ви готуєте картоплю в мундирі, рекомендується добре її вимити, щоб видалити всі забруднення.

Коли чистити картоплю в мундирі? Якщо ви готуєте картоплю в мундирі й хочете зняти шкірку, варто почекати, поки вона трохи охолоне після приготування. Це значно полегшить очищення, оскільки, поки картопля ще гаряча, це може бути досить складно.

Як їсти картоплю в мундирі? Цей делікатес ідеально поєднується з м’ясом, соусами та салатами. Ви можете приготувати її по-великопольськи, додавши заздалегідь приготований творог зі сметаною та спеціями. Ніщо не заважає вам насолоджуватись просто м’якоттю картоплі в мундирі, приправивши її невеликою кількістю олії та солі. Молода картопля в мундирі — чудовий варіант для вечері: вона просто неперевершена зі смаженим яйцем і молодою квасолею.

Колір має значення. Один сорт смородини - найкорисніший

субота, 19 липень 2025, 13:05

Чорна, червона, а може, біла? Який сорт смородини найкорисніший і яку харчову цінність має кожен із них? Варто дізнатися відповіді на ці запитання, особливо зараз, коли в Україні триває сезон цих смачних ягід, передають Патріоти України. У світі існує ...

Втрачаєте слух? Ви ризикуєте втратити й пам’ять - нове дослідження шокує

субота, 19 липень 2025, 10:08

Швейцарські науковці з Женевського університету встановили: навіть у соціально активних людей самотність у поєднанні з погіршенням слуху значно пришвидшує когнітивний занепад, передають Патріоти України. У новому дослідженні, опублікованому в журналі C...