
Багато хто з нас коли-небудь думав про те, щоб відмовитися від вершкового, збитого картопляного пюре на користь більш здорового способу життя. Але згідно з дієтологами, нам зовсім не обов'язково цього робити. Про тонкощі картопляної дієти пише USA Today, передають Патріоти України
Ясі Ансарі, досвідчена дієтологиня, запевняє нас, що картопляне пюре цілком можна вписати в збалансовану дієту. Уникаючи навішування ярликів на "хороші" і "погані" продукти, вона підкреслює, що картопля має величезну кількість поживних речовин. Це крохмалистий овоч, а отже, в ньому багато вуглеводів — основного джерела енергії для нашого організму. Крім того, в ній багато калію, необхідного для функціонування клітин і здоров'я м'язів, і клітковини, яка підтримує травну систему. Також дієтолог радить не забувати про вітамін С, потужний антиоксидант, який міститься в картоплі.
Картопля сама по собі багата поживними речовинами, але проблема полягає в тому, що ми часто додаємо до неї: олію, вершки, сир — усі молочні продукти з високим вмістом жиру. Ці інгредієнти додають насичені жири, які, на думку Американської асоціації серця, можуть вплинути на рівень холестерину та здоров'я серця. Йдеться не про те, щоб демонізувати картопляне пюре, а про те, щоб пам'ятати про ці добавки, особливо для здоров'я серця.
Якщо ви стежите за споживанням жирів, Ансарі пропонує кілька розумних замін. Спробуйте використовувати молоко з низьким вмістом жиру або грецький йогурт, або навіть бульйони, а не молочні продукти з високим вмістом жиру. Крім того, важлива різноманітність. Протягом тижня поєднуйте її з іншими стравами з картоплі — смаженою або печеною.
Найголовніша порада Ансарі щодо здорового харчування — збалансованість. Не зациклюйтеся тільки на картопляному пюре. Додайте у свій раціон овочі та пісні білки. Таке поєднання дасть вам змогу довше залишатися ситим, стабілізує рівень енергії та забезпечить чудове самопочуття після їжі. Загалом, насолоджуйтеся картопляним пюре в повному спокої за свою фігуру, але не забувайте про баланс і різноманітність.
Червоне м’ясо роками вважали жирним і шкідливим, однак дієтологи наголошують: усе залежить від виду та способу приготування. Телятина є винятком - її вважають одним із найцінніших і найбезпечніших видів м’яса, передають Патріоти України. Вона має світл...
Не всі коти люблять, коли їх беруть на руки чи тримають на руках. Існує багато причин, чому їм це може не сподобатися, передають Патріоти України. Можливо, у них був поганий досвід у минулому або вони відчувають певний біль чи дискомфорт, коли ви берет...