Їсти і не товстіти: Дієтологиня розповіла про те, як не виключати ласощі зі свого меню

Багато хто з нас коли-небудь думав про те, щоб відмовитися від вершкового, збитого картопляного пюре на користь більш здорового способу життя. Але згідно з дієтологами, нам зовсім не обов'язково цього робити. Про тонкощі картопляної дієти пише USA Today, передають Патріоти України

Ясі Ансарі, досвідчена дієтологиня, запевняє нас, що картопляне пюре цілком можна вписати в збалансовану дієту. Уникаючи навішування ярликів на "хороші" і "погані" продукти, вона підкреслює, що картопля має величезну кількість поживних речовин. Це крохмалистий овоч, а отже, в ньому багато вуглеводів — основного джерела енергії для нашого організму. Крім того, в ній багато калію, необхідного для функціонування клітин і здоров'я м'язів, і клітковини, яка підтримує травну систему. Також дієтолог радить не забувати про вітамін С, потужний антиоксидант, який міститься в картоплі.

Картопля сама по собі багата поживними речовинами, але проблема полягає в тому, що ми часто додаємо до неї: олію, вершки, сир — усі молочні продукти з високим вмістом жиру. Ці інгредієнти додають насичені жири, які, на думку Американської асоціації серця, можуть вплинути на рівень холестерину та здоров'я серця. Йдеться не про те, щоб демонізувати картопляне пюре, а про те, щоб пам'ятати про ці добавки, особливо для здоров'я серця.

Якщо ви стежите за споживанням жирів, Ансарі пропонує кілька розумних замін. Спробуйте використовувати молоко з низьким вмістом жиру або грецький йогурт, або навіть бульйони, а не молочні продукти з високим вмістом жиру. Крім того, важлива різноманітність. Протягом тижня поєднуйте її з іншими стравами з картоплі — смаженою або печеною.

Найголовніша порада Ансарі щодо здорового харчування — збалансованість. Не зациклюйтеся тільки на картопляному пюре. Додайте у свій раціон овочі та пісні білки. Таке поєднання дасть вам змогу довше залишатися ситим, стабілізує рівень енергії та забезпечить чудове самопочуття після їжі. Загалом, насолоджуйтеся картопляним пюре в повному спокої за свою фігуру, але не забувайте про баланс і різноманітність.

Дорожче, але воно того варте: Це м’ясо дієтологи вважають одним із найцінніших

четвер, 25 грудень 2025, 10:13

Червоне м’ясо роками вважали жирним і шкідливим, однак дієтологи наголошують: усе залежить від виду та способу приготування. Телятина є винятком - її вважають одним із найцінніших і найбезпечніших видів м’яса, передають Патріоти України. Вона має світл...

Це може здивувати! Чому коти не люблять, коли їх тримають на руках

четвер, 25 грудень 2025, 9:59

Не всі коти люблять, коли їх беруть на руки чи тримають на руках. Існує багато причин, чому їм це може не сподобатися, передають Патріоти України. Можливо, у них був поганий досвід у минулому або вони відчувають певний біль чи дискомфорт, коли ви берет...