Їсти можна губами! Як приготувати найніжнішу печінку

Печінка по праву вважається найкориснішим субпродуктом, проте не всі включають її до свого раціону, передають Патріоти України.

Справа в тому, що в процесі термообробки цей продукт стає жорстким, що автоматично робить його несмачним.

Нижче ви знайдете рецепт приготування печінки, приготувавши за яким страва виходить напрочуд ніжною та апетитною.

Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 0,5 кг печінки (яловичої чи свинячої);
  • 2 цибулини;
  • 3 столові ложки борошна;
  • 150 г сметани;
  • 1,5 чайної ложки гірчиці;
  • рослинна олія – для смаження;
  • солі та чорний мелений перець – за смаком.

Для початку варто позбавитися плівок на печінці і нарізати її на маленькі брусочки.

Якщо дозволяє час – залийте продукт молоком або водою та залиште у такому вигляді на 1-1,5 години. За цей час підготуйте цибулю, почистіть та нарізати на півкільця.

Борошно пересипте в целофановий пакет, сюди ж відправляйте і печінку – так ви зможете запанірувати шматочки, не забруднюючи при цьому руки та посуд.

Цибулю варто обсмажити на олії доти, доки вона набуде золотавого кольору та стане м’якою, після чого прибрати зі сковорідки і викласти сюди шматочки печінки в борошні.

Додайте до печінки сметану та гірчицю, а потім обсмажену цибулю, сіль та перець і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин.

Через вказаний час зніміть сковорідку з вогню. Відразу подавати до столу не варто – дозвольте страві “дійти” під закритою кришкою. На це знадобиться приблизно 3-5 хвилин.

Смачного!

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...