
Більшість людей досі сперечається: мити чи чистити, з шкіркою чи без? Дослідники наголошують - саме в шкірці міститься найбільше користі, але водночас і найбільше хімії, передають Патріоти України.
Саме в ній зосереджена клітковина, вітаміни, антиоксиданти й мінерали. Наприклад, виноградна шкірка містить ресвератрол — речовину, яка уповільнює старіння. Тож яблуко зі шкіркою — корисніше, ніж очищене.
Разом із вітамінами ми споживаємо й пестициди, віск, консерванти чи пил, що залишаються на поверхні. Це не означає, що потрібно відразу все чистити — достатньо правильно помити:
Важливо: не змішуйте соду й оцет одночасно, використовуйте їх окремо.
У так званому рейтингу «Брудна дюжина» найбільш забрудненими вважаються полуниця, яблука, виноград. Якщо купуєте неорганічні, їх краще ретельно мити або чистити.
Якщо фрукт добре вимитий — його краще їсти зі шкіркою, адже саме там прихована головна користь. Але якщо шкірка вам неприємна на смак — не мучте себе, краще з’їсти очищений фрукт, ніж відмовитися від нього зовсім.
У багатьох європейських країнах з настанням осені на балконах і терасах з’являються яскраві горщики з вересом. Ця рослина вважається символом прохолодної пори року та часто використовується як декоративна. Однак забобонні люди переконані: верес не можн...
Для здоров'я організму в осінній та зимовий період особливо ретельно потрібно підходити до харчування та вибору вітамінів, особливо – для імунітету та серця – головного органу в організмі, передають Патріоти України. Варто зазначити, що одним із важлив...