Італійські секрети: Як ідеально відварити макарони, від яких у захваті будуть всі

Макарони легко переварити, але й тверді не дуже апетитні, коли вони липнуть до зубів. Здається, що все за інструкцією з пакування, проте постійно щось не вдається. Почнімо з того, що треба вибирати якісні вироби. Вони краще зберігають форму. Результат приготування більш очікуваний, передають Патріоти України.

Італійці найкращі, коли мова йде про макаронні вироби: спагеті, канелоні, фарфале та багато інших різновидів. Найперше правило — макарони потрібно відварювати в великій кількості води. Так менша ймовірність, що вони злипнуться.

Вода повинна бути достатньо солоною. На 1 л води кладуть варитися 100 г макаронних виробів. А солі додають 0,5 ст.л. Італійські шеф-кухарі рекомендують використовувати морську. Дуже простий лайфхак — олія, яку треба додати в воду. Буквально одна ложка, а ефект відмінний. Ще й смак покращується.

А ви це знали? Чому не можна зберігати яйця в дверцятах холодильника

субота, 6 грудень 2025, 23:40

Яйця - дуже смачний, корисний і цінний продукт, який фахівці рекомендують їсти щодня. З них можна приготувати смачну яєчню, а також омлети, салати, і просто зварити яйця пашот, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz розповідає, чому не можна збе...

Перевірте себе! Слон чи руки - що ви побачили першим? Тест і його розшифровка

субота, 6 грудень 2025, 19:10

Оптична ілюзія обіцяє за лічені секунди розповісти про ваш рівень готовності до ризику в житті. Зображення містить лише два основні елементи - слона та дві людські долоні, але те, що ви побачите першим, нібито вказує на глибоко приховані риси характеру...