Їжа - теж ліки: Простий продукт, що знижує тиск

Команда американських учених провела дослідження, щоб визначити, як харчування впливає на кров'яний тиск. Фахівці назвали простий продукт, який знижує його так само, як і лікарські засоби, інформують Патріоти України.

Як повідомив провідний автор наукової роботи, посприяти зниженню артеріального тиску можуть яйця. Справа в тому, що білок містить особливе з'єднання, через яке дія цього продукту зіставляється з ефективністю препаратів від гіпертонії. Примітно, що в більшості випадків вона свідчить про небезпечні патології судинного характеру. У разі, коли підвищений кров'яний тиск стає хронічним, він може викликати серцевий напад.

Закордонне інтернет-видання Express Health повідомило, що існують деякі правила для запобігання гіпертонії. За словами фахівців, людям, схильним до цієї недуги, необхідно вживати не більше шести грамів солі на добу, скоротити кількість насичених жирів, замінивши їх рослинними оліями, а також їсти більше свіжих овочів і фруктів. Крім того, вчені рекомендують додати в щоденний раціон продукти, багаті на клітковину, зокрема висівки, мигдальні горіхи і гриби.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...