Їжа довгожителів: Названо найкорисніші види риб, які потрібно їсти два рази на тиждень

Названо найкорисніші види риб, які потрібно їсти два рази на тиждень

Кожна людина хоче бути здоровою та жити довго, а для цього потрібно щотижня їсти рибу. Все тому, що вона багата корисними вітамінами, які так необхідні кожному, повідомляють Патріоти України з посиланням на Well and Good.

За словами американського дієтолога Маї Феллер, саме лосось, скумбрія, сардини, оселедець і анчоуси багаті омега-3-ненасиченими жирними кислотами. Зокрема, саме ці види риб складають основний раціон в тих регіонах, де частіше зустрічаються довгожителі. Експерт радить готувати рибні страви не рідше ніж два рази на тиждень

Також вона розповіла, що в них містяться: селен, цинк, йод, магній, калій, фосфор, залізо, вітамін D і пісний білок.

Вона пояснила, що омегу-3 пов'язують з довголіттям, тому що вона впливає на багато систем організму, включаючи здоров'я мозку, центральну нервову систему і серця.

Окрім того, Феллер назвала невелику кількість присутньої в риби ртуті.

"Її високий вміст спостерігається в тунці, морському окуні, марліні, королівській макрелі, акулі й рибі-мечі. Але я пропоную інший список риб", – сказала лікар.

Як краще готувати рибу

Найбільш корисний спосіб приготування морепродуктів повинен бути максимально простим і містити в собі: сіль, воду, перець, оливкову олію і саму рибу. Тому у разі регулярного вживання риби буде знижуватися ризик виникнення серцево-судинних захворювань, деменції та стресу.

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...