Усередині нашого організму діє унікальна система захисту - кишковий бар’єр, який не пропускає небажані речовини. Коли цей бар’єр порушується, виникає запалення, що може стати причиною низки хронічних захворювань - від здуття живота до аутоімунних станів, передають Патріоти України.
Але нове дослідження проливає світло на простий і доступний спосіб підтримки здоров’я кишківника: вживання ферментованої капусти, зокрема квашеної.
Науковці встановили, що квашена капуста зменшує ушкодження кишкового бар’єра, викликане запаленням, майже на 40%. А от свіжа капуста та розсіл такого ефекту не дали — ключову роль відіграє саме процес ферментації.
Ця трансформація не лише насичує продукт корисними бактеріями (пробіотиками), а й створює нові сполуки — постбіотики, зокрема:
Цікаво, що позитивний ефект незалежний від конкретного штаму пробіотиків, тобто важлива не стільки бактерія, скільки сам процес ферментації.
Пошкодження кишкового бар’єра пов’язують із:
Ферментовані продукти, такі як квашена капуста, — це унікальне поєднання пребіотиків (клітковина), пробіотиків і постбіотиків, які:
Якщо ви шукаєте натуральний спосіб підтримки травлення та загального самопочуття, почніть із квашеної капусти. Вона:
Їжа — це не лише енергія, але й потенційні ліки. І в цьому випадку, ліки мають приємний смак.
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...
Відомий британський лікар Ранган Чаттерджі, зірка телепрограми "Лікар у будинку", розповів, чому він принципово не вживає їжу під час перельотів. У своєму подкасті Feel Better Live More він поспілкувався з хірургом і фахівцем зі здорового способу життя...