Усередині нашого організму діє унікальна система захисту - кишковий бар’єр, який не пропускає небажані речовини. Коли цей бар’єр порушується, виникає запалення, що може стати причиною низки хронічних захворювань - від здуття живота до аутоімунних станів, передають Патріоти України.
Але нове дослідження проливає світло на простий і доступний спосіб підтримки здоров’я кишківника: вживання ферментованої капусти, зокрема квашеної.
Науковці встановили, що квашена капуста зменшує ушкодження кишкового бар’єра, викликане запаленням, майже на 40%. А от свіжа капуста та розсіл такого ефекту не дали — ключову роль відіграє саме процес ферментації.
Ця трансформація не лише насичує продукт корисними бактеріями (пробіотиками), а й створює нові сполуки — постбіотики, зокрема:
Цікаво, що позитивний ефект незалежний від конкретного штаму пробіотиків, тобто важлива не стільки бактерія, скільки сам процес ферментації.
Пошкодження кишкового бар’єра пов’язують із:
Ферментовані продукти, такі як квашена капуста, — це унікальне поєднання пребіотиків (клітковина), пробіотиків і постбіотиків, які:
Якщо ви шукаєте натуральний спосіб підтримки травлення та загального самопочуття, почніть із квашеної капусти. Вона:
Їжа — це не лише енергія, але й потенційні ліки. І в цьому випадку, ліки мають приємний смак.
Майже на кожному сучасному смартфоні можна помітити крихітний отвір біля роз’єму для зарядки. Багато хто думає, що це місце для виймання SIM-карти - але це зовсім не так. Насправді ця маленька дірочка має дуже важливе призначення, без якого ваш телефон...
Навіть на перший погляд щасливі шлюби можуть розпастися. Причина часто не в любові, а в трьох ключових факторах, які поступово руйнують зв’язок між партнерами, передають Патріоти України. Це найпоширеніша проблема. Коли партнери перестають слухати один...