Їжте це на сніданок - і ви забудете про хвороби серця! Кардіолог назвав найкорисніші продукти

Те, як ви починаєте свій ранок, задає тон решті вашого дня, і це стосується того, що ви їсте зранку. Кардіолог, доктор медичних наук та головний медичний працівник і віцепрезидент відділу глобальних медичних питань судинного бізнесу компанії Abbott Нік Вест розповів про найкращий варіант сніданку, а також інші корисні для серця пропозиції та чого варто уникати, передають Патріоти України.

"Як кардіолог я регулярно додаю до свого сніданку фрукти з високим вмістом клітковини та вітамінів і низьким вмістом цукру, як от ягоди, яблука та іноді ананаси – часто в поєднанні з нежирним йогуртом і гранолою для додаткового вмісту клітковини. Іноді я дозволяю собі яєчню з авокадо на тостах із цільнозернового борошна", - каже кардіолог.

Доктор Вест не їсть на сніданок авокадо з яйцем щодня через вміст жиру та холестерину, хоча обидва інгредієнти дуже корисні.

Що кардіолог Нік Вест рекомендує їсти на сніданок:

  • фрукти та овочі – високий вміст клітковини та вітамінів не тільки корисний для серця, але й може зменшити ризик раку;
  • нежирні або знежирені молочні продукти – рекомендовано дві-три порції.

"На цей момент найкращою медичною порадою було б зменшити споживання цукру до розумно мінімуму – важливо пам’ятати, що деяка кількість цукру потрібна для метаболічних потреб, включаючи активізацію м’язових скорочень і клітинних функцій, — і, крім того, не слід розглядати штучні підсолоджувачі, як більш здорову альтернативу цукру, доки не будуть завершені подальші дослідження", – заявляє доктор Вест.

На жаль, у більшості швидких страв для сніданку міститься пристойна кількість цукру, а його споживання, як відомо, підвищує ризик серцево-судинних захворювань, включаючи ішемічну хворобу серця (стенокардію та серцевий напад) та цереброваскулярну хворобу (інсульт).

Список продуктів, яких доктор Вест уникає:

  • червоне м’ясо та оброблене м’ясо;
  • жирні молочні продукти;
  • продукти з високим вмістом холестерину (ковбаси, бекон, нарізне м’ясо та фаст-фуд).

На сніданок він також радить пити чай або каву.

"Обидва напої знижують артеріальний тиск, хоча переваги чаю більш очевидні. "Як чорний, так і зелений чай знижують артеріальний тиск згідно з недавнім мета-аналізом усіх доступних даних випробувань, але зелений чай був більш ефективним", - каже кардіолог. Він також зауважив, що каву варто споживати помірно – від двох до п’яти чашок на день. До меню здорового сніданку також можна включити буряковий та гранатовий сік.

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...