Кардіологи б’ють на сполох - ця модна сіль може шкодити серцю

Кардіологи застерігають від надмірного використання модних видів солі —-морської, гімалайської, кельтської чи кошерної. Попри репутацію "натуральних" і "корисніших", вони можуть збільшувати споживання натрію, що шкодить серцю та підвищує ризик гіпертонії, передають Патріоти України.

Кардіологиня Сьюзен Ченг пояснює: грубі кристали такої солі змушують людей використовувати її більше, ніж звичайну кухонну. У результаті організм отримує надлишок натрію. Інші експерти наголошують, що більшість «елітних» солей майже повністю складаються з хлориду натрію і не мають суттєвих переваг для здоров’я.

Фахівці зазначають: звичайна йодована кухонна сіль часто є безпечнішим вибором, адже дозволяє краще контролювати кількість, містить йод і має стабільний склад. Головна порада — не тип солі, а її помірне споживання.

Не ігноруйте! Чому не можна вмикати посудомийну чи пральну машину на ніч

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:45

Пожежні служби застерігають домогосподарства від небезпечної звички вмикати пральні та посудомийні машини на ніч, особливо у період різдвяних свят, коли побутова техніка працює значно інтенсивніше, передають Патріоти України. Про це повідомило видання ...

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...