Авокадо, банани та шпинат можуть врятувати серце - так стверджують науковці з Копенгагенської університетської лікарні. Їхнє дослідження показало: підвищене споживання калію здатне знизити ризик серцевої недостатності, аритмії та навіть смерті майже на 25%, Патріоти України.
У дослідженні за участю 1200 пацієнтів із кардіоімплантами половині з них допомогли збільшити вміст калію в раціоні. Результати вражають: у групі збагаченій калієм на 24% менше було випадків серцевих нападів, госпіталізацій та смертей. Професор Геннінг Бундгаард наголосив:
«Підвищене споживання калію може бути корисним не лише для пацієнтів із хворобами серця, а й для всіх нас. Наш організм еволюціонував на калійній дієті — з фруктів та овочів, а зараз ми споживаємо забагато натрію через перероблені продукти».
Японці століттями вражають світ своїм довголіттям і стрункістю. Ключ до їхнього здоров’я криється у традиційному підході до харчування та способу життя. Основою є окінавська дієта та філософія Сьоку-іку - принципи усвідомленого харчування, що підтримую...
Серцевий напад - серйозний стан, що загрожує життю, але організм дає сигнали ще до його настання. На жаль, їх часто ігнорують. Кардіолог Кріс Келлі з UNC Health Care (США) пояснює, на що варто звернути увагу, щоб запобігти трагедії, передають Патріоти ...