Картопелька, запечена в духовці, - рецепт з трьома нереально смачними начинками

Секрет страви в тому, що перед тим, як відправити картоплю в духовку, ми протикаємо її в декількох місцях, а коли вона спечеться - змішуємо картопляну м’якоть з сиром і маслом, а вже потім, додаємо начинку, передають Патріоти України.

Інгредієнти (всі продукти беремо за смаком, можливістю і бажанням):

  • Картопля (середнього розміру),
  • сир,
  • масло вершкове (82.5%).

Начинка №1

  • Зелень мікс (петрушка, кріп, цибуля зелена).

Начинка №2

  • Крабові палички,
  • сир,
  • помідор,
  • часник,
  • майонез.

Начинка №3

  • Печериці,
  • цибуля,
  • сир.

Алгоритм приготування:

1. Готуємо і запікаємо картоплю

  • Картоплю ретельно миємо, зчищаючи землю, але при цьому не зрізаємо шкірку.

  • Далі всю картоплю обсушуємо паперовими рушниками і протикаємо виделкою в декількох місцях.
  • Щільно загортаємо картоплю в 2 шари фольги, укладаємо на деко, а після відправляємо її в гарячу духовку на півтори години (180С).
  • Якщо картопля велика, то необхідно збільшити час запікання.
  • Сир подрібнюємо на дрібній тертці, а вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно добре розм’якшилося.
  • Картоплю виймаємо з духовки і ножем розрізаємо навпіл.

  • М’якоть картоплі акуратно дістаємо ложечкою (але так, щоб округла форма картоплі збереглася) в тарілку і змішуємо з сиром і розм’якшеним вершковим маслом.
  • Далі м’якоть картоплі знову укладаємо в картопляну «оболонку», залишаючи трохи місця для начинки.

2. Робимо начинки і начиняємо ними картоплю

  • Для начинки № 1 ми дуже дрібно шаткуємо чисту свіжу зелень, змішуємо її, а потім укладаємо поверх картоплі.

  • Для начинки № 2 ми бланшируємо помідор (знімаємо з нього шкірку і зробивши хрестовий розріз, опускаємо на хвилину в окріп) і подрібнюємо отриману м’якоть.
  • Крабові палички, часник і сир тремо на дрібній тертці.
  • Всі інгредієнти закидаємо в одну ємність, заправляємо майонезом і перемішуємо, а потім укладаємо на картоплю.

  • Для начинки № 3 ми обсмажуємо дрібно порізані печериці та цибулю, а після укладаємо поверх картоплі.
  • Посипаємо дрібно подрібненим сиром і отримуємо страву, схожу на жульєн.

Шалено смачна страва, яке буде до смаку усій сім’ї!

Смачного!

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...