Секрет страви в тому, що перед тим, як відправити картоплю в духовку, ми протикаємо її в декількох місцях, а коли вона спечеться - змішуємо картопляну м’якоть з сиром і маслом, а вже потім, додаємо начинку, передають Патріоти України.
Інгредієнти (всі продукти беремо за смаком, можливістю і бажанням):
- Картопля (середнього розміру),
- сир,
- масло вершкове (82.5%).
Начинка №1
- Зелень мікс (петрушка, кріп, цибуля зелена).
Начинка №2
- Крабові палички,
- сир,
- помідор,
- часник,
- майонез.
Начинка №3
Алгоритм приготування:
1. Готуємо і запікаємо картоплю
- Картоплю ретельно миємо, зчищаючи землю, але при цьому не зрізаємо шкірку.
- Далі всю картоплю обсушуємо паперовими рушниками і протикаємо виделкою в декількох місцях.
- Щільно загортаємо картоплю в 2 шари фольги, укладаємо на деко, а після відправляємо її в гарячу духовку на півтори години (180С).
- Якщо картопля велика, то необхідно збільшити час запікання.
- Сир подрібнюємо на дрібній тертці, а вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно добре розм’якшилося.
- Картоплю виймаємо з духовки і ножем розрізаємо навпіл.
- М’якоть картоплі акуратно дістаємо ложечкою (але так, щоб округла форма картоплі збереглася) в тарілку і змішуємо з сиром і розм’якшеним вершковим маслом.
- Далі м’якоть картоплі знову укладаємо в картопляну «оболонку», залишаючи трохи місця для начинки.
2. Робимо начинки і начиняємо ними картоплю
- Для начинки № 1 ми дуже дрібно шаткуємо чисту свіжу зелень, змішуємо її, а потім укладаємо поверх картоплі.
- Для начинки № 2 ми бланшируємо помідор (знімаємо з нього шкірку і зробивши хрестовий розріз, опускаємо на хвилину в окріп) і подрібнюємо отриману м’якоть.
- Крабові палички, часник і сир тремо на дрібній тертці.
- Всі інгредієнти закидаємо в одну ємність, заправляємо майонезом і перемішуємо, а потім укладаємо на картоплю.
- Для начинки № 3 ми обсмажуємо дрібно порізані печериці та цибулю, а після укладаємо поверх картоплі.
- Посипаємо дрібно подрібненим сиром і отримуємо страву, схожу на жульєн.
Шалено смачна страва, яке буде до смаку усій сім’ї!
Смачного!
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...