Картоплі буде в кілька разів більше! Названо найкращі сорти - урожаю будуть заздрити всі

Невдовзі для українців почнеться традиційний сезон посадки картоплі. У залежності від регіону період посадки може різнитися: ранню бульбу у центральній частині України висаджують вже на початку квітня, у північних та західних областях – наприкінці квітня та у перші дні травня, передають Патріоти України.

Звісно ж, звертають увагу і на погодні умови – садити картоплю не варто, допоки земля достатньо не прогріється.

Почнемо з найпопулярнішого сорту, який лідирує за багатьма показниками. Це винослива беллароза. Цей сорт вивели селекціонери з Німеччини 23 роки тому – у 2000 році.

Белларозу вирощують як у промислових масштабах, так і на маленьких грядках. Вона невибаглива до грунту та режиму поливу. Має високу стійкість до посухи.

За 20 днів до посадки слід проростити на картоплі паростки розміром 2-5 мм. Експерти не радять садити белларозу у ґрунт, де раніше росли пасльонові культури.

Беллароза має щільну структуру та трохи солодкий присмак. Підходить для всіх видів термічної обробки.

Серед родючих сортів картоплі також варто виділити рів’єру, яка дає 7-10 бульб під кущем, арізону – у середньому 8 бульб, пікассо – 12 бульб, рудольф – 8 бульб.

Високу врожайність демонструють і наступні сорти:

  • гранада
  • коннект
  • воларе
  • мелоді
  • есме
  • сіфра

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...