Картоплі буде в кілька разів більше! Названо найкращі сорти - урожаю будуть заздрити всі

Невдовзі для українців почнеться традиційний сезон посадки картоплі. У залежності від регіону період посадки може різнитися: ранню бульбу у центральній частині України висаджують вже на початку квітня, у північних та західних областях – наприкінці квітня та у перші дні травня, передають Патріоти України.

Звісно ж, звертають увагу і на погодні умови – садити картоплю не варто, допоки земля достатньо не прогріється.

Почнемо з найпопулярнішого сорту, який лідирує за багатьма показниками. Це винослива беллароза. Цей сорт вивели селекціонери з Німеччини 23 роки тому – у 2000 році.

Белларозу вирощують як у промислових масштабах, так і на маленьких грядках. Вона невибаглива до грунту та режиму поливу. Має високу стійкість до посухи.

За 20 днів до посадки слід проростити на картоплі паростки розміром 2-5 мм. Експерти не радять садити белларозу у ґрунт, де раніше росли пасльонові культури.

Беллароза має щільну структуру та трохи солодкий присмак. Підходить для всіх видів термічної обробки.

Серед родючих сортів картоплі також варто виділити рів’єру, яка дає 7-10 бульб під кущем, арізону – у середньому 8 бульб, пікассо – 12 бульб, рудольф – 8 бульб.

Високу врожайність демонструють і наступні сорти:

  • гранада
  • коннект
  • воларе
  • мелоді
  • есме
  • сіфра

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...