Інгредієнти:
Картоплю очистити від шкірки, добре вимити під проточною водою. Гострим ножем розрізати бульби на пластини товщиною 0,5 - 0,7 мм. Потім кожен кружок порізати на довгі брусочки. Намагайтеся, щоб скибочки картоплі були однаковими з усіх боків по товщині.
Складіть нарізану картоплю на друшляк і промийте під струменем проточної води. Струсіть зайву рідину, перекладіть скибочки в окрему миску. У глибоку сковороду або сотейник налийте рослинну олію без запаху. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
У кипляче масло викладайте частинами картоплю. Смажте 10 хвилин до появи рум'яної скоринки. Потім дістаньте брусочки за допомогою шумівки, розкладіть на паперових рушниках або чистому кухонному рушникові. Це необхідно, щоб прибрати надлишки жиру.
Коли картопля буде готова, її можна посолити і додати улюблені спеції. Подавати можна з соусами як окрему страву, а можна запропонувати гостям як гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...