Більшість із нас купує картоплю в поліетиленових пакетах. Зручно, дешево, практично - але саме така упаковка сприяє її псуванню та швидкому проростанню, кажуть експерти, передають Патріоти України.
Поліетилен не "дихає": в ньому затримується волога, немає нормальної циркуляції повітря — і це створює ідеальні умови для проростання та гнилі. Тому перш ніж покласти картоплю на зберігання, зробіть одну просту річ:
Вийміть її з поліетиленового пакета! Перекладіть у:
Ці матеріали дають змогу овочу "дихати" і регулюють вологість, що значно уповільнює проростання.
Після того, як переклали картоплю — зберігайте її у:
Наприклад, у шафі, підвалі чи коморі. Але важливо: не поруч із цибулею або фруктами, які виділяють етилен — це пришвидшить проростання.
Багато хто з нас інтуїтивно зберігає кетчупи, гірчицю, соєвий соус та інші приправи саме на дверцятах холодильника. Це здається логічним: зручно дістати, вони завжди під рукою. Але фахівці з безпеки продуктів харчування попереджають - це не найкраще мі...
Багато хто з нас інтуїтивно зберігає кетчупи, гірчицю, соєвий соус та інші приправи саме на дверцятах холодильника. Це здається логічним: зручно дістати, вони завжди під рукою. Але фахівці з безпеки продуктів харчування попереджають - це не найкраще мі...