
Більшість із нас купує картоплю в поліетиленових пакетах. Зручно, дешево, практично - але саме така упаковка сприяє її псуванню та швидкому проростанню, кажуть експерти, передають Патріоти України.
Поліетилен не "дихає": в ньому затримується волога, немає нормальної циркуляції повітря — і це створює ідеальні умови для проростання та гнилі. Тому перш ніж покласти картоплю на зберігання, зробіть одну просту річ:
Вийміть її з поліетиленового пакета! Перекладіть у:
Ці матеріали дають змогу овочу "дихати" і регулюють вологість, що значно уповільнює проростання.
Після того, як переклали картоплю — зберігайте її у:
Наприклад, у шафі, підвалі чи коморі. Але важливо: не поруч із цибулею або фруктами, які виділяють етилен — це пришвидшить проростання.
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...
Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...