Картопля по-селянськи - рецепт страви, яку не спробуєш в ресторані

Картопля по-селянськи не поступається за смаком і популярністю багатьом вишуканим стравам. Цей делікатес є в меню багатьох фаст-фудів і ресторанів, але приготувати смачну картоплю можна і вдома, передають Патріоти України.

Це не займе багато часу і сил, а задоволення ви отримаєте неймовірне. Ароматну і ніжну картоплю по-селянськи можна подавати з будь-яким салатом, м'ясом, або як самостійну страву.

Рецепт картоплі по-селянськи

Інгредієнти:

  • Картопля — 1,5 кг
  • Рослинна олія — 5 ст. л.
  • Грунульований часник — 1-2 ч. л.
  • Чорний перець, сіль - за смаком
  • Мелена паприка - 2-3 ч. л.
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Розмарин - 1 ч. л.

Спочатку оберіть для цієї страви картоплю. Це мають бути витягнуті картоплини, приблизно однакові за розміром. Промиваємо за допомогою губки нашу картоплю і розрізаємо кожну на 6-8 частин.

Викладаємо шматочки у форму для запікання. Солимо й додаємо спеції. Збризкуємо картоплю олією і гарненько перемішуємо. Картоплю потрібно добре обваляти в спеціях і олії, щоб він при запіканні покрився скоринкою.

Відправляємо картопля по-селянськи в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Залишаємо випікатися на 50 хвилин. Хвилин через 20 картоплю потрібно перевернути і перевірити, щоб вона не пригоріла.

При бажанні в картоплю можна додати цибулю, нарізану кільцями. Подавати страву варто гарячою, тільки з духовки. Саме така ароматна картопля підкорить всіх гостей своїм смаком! Насолоджуйтесь! Смачного!

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...