Картопля по-селянськи з часником - ароматна, хрустка зовні і м'яка всередині

Картопля по-селянськи з часником, це шматочки картоплі з ніжною скоринкою запечені в духовці. Ці шматочки можна подати як окрему страву або до м'яса або риби, передають Патріоти України.

Картопля — овоч універсальний, його люблять всі, так що страва ідеально підійде до святкового столу і для великої компанії. Так що її можна готувати хоч кожен день, настільки просто і смачно.

Запікається картопля по-селянськи в духовці, але важливо правильно вибрати температуру приготування, щоб овоч добре пропікся, не пригорів і не став сухим. Спеції надають пікантності і завершують композицію смаків. Але подавати запечену в духовці картоплю краще з соусом.

Інгредієнти:

  • Картопля — 400 г
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Часник сушений — 1 ч. л.

Приготування:

  1. 400 г картоплі, очистити від шкірки і промити.
  2. Нарізати картоплю скибочками.
  3. Змішати в мисці 1 ч. ложку солі 1 ч. ложку сухого часнику. Перемішати картопляні скибочки з сіллю, часником і 2 ст. ложками рослинної олії.
  4. Викласти на деко застелене фольгою.
  5. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
  6. Картопля по-селянськи з часником готова, залишається викласти страву на блюдо і прикрасити зеленню петрушки.

Приємного апетиту!

Психологічний тест: Зробіть вибір - і це розкриє, що ви приховуєте від інших

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 11:28

Є речі, які впізнаєш у собі лише ти, або, можливо, ти навіть не можеш їх побачити, бо вони такі приховані, тому з цим викликом вони вийдуть на світло. Кожен тест на особистість допомагає нам зв'язатися з нашою інтуїцією та через неї отримати відповіді,...

Чому покоління 20-річних менше цікавиться сексом? Психіатриня дала цікаве пояснення

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 10:25

На тлі зростаючої уваги молоді до власного ментального та фізичного здоров'я, виникає питання про нібито зниження інтересу до сексуального життя серед покоління 20-річних. Лікар-психіатр, сексолог, доктор філософії Мирослава Дзісь в бліц-інтерв’ю "Глав...