Багато хто з нас любить готувати картоплю в мундирі. Лікарі розповіли, чому це погана ідея.Існує два популярні способи приготування картоплі, які просто небезпечні для здоров'я людини. Дієтологи та лікарі-ендокринологи розповіли, чим це може загрожувати, передають Патріоти України.
У мундирі. Багато хто говорить про те, що вживання картоплі зі шкіркою корисне, але йдеться лише про молоду картоплю, про ідеальні бульби, на яких немає крапок, затемнень або зелених плям, а також тих, які точно були вирощені з дотриманням усіх екологічних норм.
Крім того, що в шкірці накопичуються шкідливі речовини з ґрунту та повітря, у самій картоплі міститься алкалоїд соланін, велика кількість якого шкодить організму і зазвичай викликає нудоту і головний біль. При варінні картоплі без шкірки всі ці речовини виходять у відвар, а в мундирі - залишаються всередині бульби. Найбільша кількість соланіну міститься в позеленілих і пророслих бульбах, а також картоплі, яка тривалий час зберігалася у світлому приміщенні.
При цьому не всі лікарі погоджуються з тим, що шкірка шкідлива. Лікар із США Люсія Гарсія зазначає, що в шкірці міститься 80% вітамінів від усієї картоплі, так само як і соланін. Проте в одній порції картоплі в мундирі на тиждень із людиною нічого не станеться.
В олії (картопля-фрі). Дієтологи також не рекомендують вживати в їжу картоплю, приготовлену при високій температурі, а тим більше у фритюрі. Справа в тому, що в даному випадку бульба вбирає всі жири та токсини, завдаючи серйозного удару по внутрішніх органах. Найкраще готувати картоплю на парі, в духовці або відварювати
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...