Картопля стане отрутою! Два популярні способи приготування, яких варто уникати

Багато хто з нас любить готувати картоплю в мундирі. Лікарі розповіли, чому це погана ідея.Існує два популярні способи приготування картоплі, які просто небезпечні для здоров'я людини. Дієтологи та лікарі-ендокринологи розповіли, чим це може загрожувати, передають Патріоти України.

Як не можна готувати картоплю?

У мундирі. Багато хто говорить про те, що вживання картоплі зі шкіркою корисне, але йдеться лише про молоду картоплю, про ідеальні бульби, на яких немає крапок, затемнень або зелених плям, а також тих, які точно були вирощені з дотриманням усіх екологічних норм.

Крім того, що в шкірці накопичуються шкідливі речовини з ґрунту та повітря, у самій картоплі міститься алкалоїд соланін, велика кількість якого шкодить організму і зазвичай викликає нудоту і головний біль. При варінні картоплі без шкірки всі ці речовини виходять у відвар, а в мундирі - залишаються всередині бульби. Найбільша кількість соланіну міститься в позеленілих і пророслих бульбах, а також картоплі, яка тривалий час зберігалася у світлому приміщенні.

При цьому не всі лікарі погоджуються з тим, що шкірка шкідлива. Лікар із США Люсія Гарсія зазначає, що в шкірці міститься 80% вітамінів від усієї картоплі, так само як і соланін. Проте в одній порції картоплі в мундирі на тиждень із людиною нічого не станеться.

В олії (картопля-фрі). Дієтологи також не рекомендують вживати в їжу картоплю, приготовлену при високій температурі, а тим більше у фритюрі. Справа в тому, що в даному випадку бульба вбирає всі жири та токсини, завдаючи серйозного удару по внутрішніх органах. Найкраще готувати картоплю на парі, в духовці або відварювати

Народні прикмети на 28 квітня. Хто цього дня тішиться шастям

неділя, 28 квітень 2024, 7:50

Православна церква України 28 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Максима, Квінтіліана, Зинона, Євсевія та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостолів від сімдесяти Трохима, Аристарха і Пуда. У свято 28 квітня з...

Секрет досвідчених господинь! Що треба зробити, щоб випічка не ставала черствою

неділя, 28 квітень 2024, 7:39

М’яка булка з начинкою, рулет, пиріг - хто ж не любить випічку. До чаю так приємно відрізати смачний шматок та поласувати ним. Єдина прикрість, що через деякий час після випікання випічка стає черствою. Проте є декілька секретів, як можна виправити сит...