Картопля вийде хрумкою та соковитою - просто дотримуйтесь кількох правил

Ароматна, з хрусткою скоринкою смажена картопля - улюблена багатьма страва. Але щоб картопля вийшла ідеальною, потрібно дотримуватися кількох правил, передають Патріоти України.

Як посмажити ідеальну картоплю

Хто б міг подумати, що для приготування ідеальної картоплі важливий сорт. Найкраще брати червоні або рожеві бульби середнього розміру.

Також важливо, щоб сковорода була з товстим дном – тоді тепло розподілятиметься рівномірно, а стінки зберігатимуть температуру довше. Для ідеальної картоплі найкраще підходять сталеві чавунні сковорідки, що мають високі стінки.

Смажити найкраще на рафінованій олії, але можна використовувати також вершкове масло. Для адептів правильного харчування можна брати кокосову або оливкову олію. Обов’язково помийте та почистьте картоплю. Нарізати його краще скибочками завтовшки приблизно 7-8 мм.

Для приготування картоплі спочатку потрібно розігріти на сковороді вершкове масло або олію, викласти картоплю, злегка зменшити вогонь і смажити на середньому вогні. Картоплю необхідно помішувати кожні 5-7 хвилин. Коли вона буде в напівготовому стані, потрібно посолити, понизити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і смажити до м’якості.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...