Картопля з салом у духовці: Рецепт приготування швидкої і смачної страви

Картопля - це найкращий гарнір для будь-якої страви. Смажена, варена, фрі, пюре, запечена картопля...Ці та інші різновиди приготування улюбленого багатьма продукту входять у наш щоденний раціон. Однак, іноді хочеться приготувати на вечерю або обід щось смачне, але при цьому дуже швидко. Представляємо до вашої уваги один з таких рецептів, передають Патріоти України.

Рецепт запеченої картоплі з салом

Для приготування вам знадобляться:

  • Картопля - 4 штуки
  • Сало - 200 г
  • Сіль, часник, перець - за смаком

  1. Великий картопля добре помийте, почистіть і поріжте навпіл.
  2. Сало промийте під проточною водою і ножем добре почистіть шкірку.
  3. Розріжте сало на скибочки товщиною 0,7 - 1 см.
  4. На шматочках картоплі зробіть невеликі надрізи, щоб при запіканні овоч добре просочився салом
  5. Посоліть, поперчіть картоплю за смаком і викладіть шматочки сала у зроблені надрізи
  6. Покладіть картоплю на деко, змащене олією, запікайте 1 годину при температурі 220 градусів
  7. Готову страву можна посипати зеленню і дрібно рубаним часником.

Таку страву можна подавати як на обід, так і на вечерю. Поки картопля в духовці, є час приготувати якийсь салат і порадувати сім'ю смачною трапезою.

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...

Закуска від якої неможливо відірватися! Баклажани по-корейськи

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:15

Страва має пікантний і вишуканий смак, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам, передають Патріоти України. Складові:. 1. Спочатку баклажани нарізають соломкою. Овочі солять, а потім перемішують. Залишають постояти на 15 хвилин. 2. У цей час ...