Картопля з салом у духовці: Рецепт приготування швидкої і смачної страви

Картопля - це найкращий гарнір для будь-якої страви. Смажена, варена, фрі, пюре, запечена картопля...Ці та інші різновиди приготування улюбленого багатьма продукту входять у наш щоденний раціон. Однак, іноді хочеться приготувати на вечерю або обід щось смачне, але при цьому дуже швидко. Представляємо до вашої уваги один з таких рецептів, передають Патріоти України.

Рецепт запеченої картоплі з салом

Для приготування вам знадобляться:

  • Картопля - 4 штуки
  • Сало - 200 г
  • Сіль, часник, перець - за смаком

  1. Великий картопля добре помийте, почистіть і поріжте навпіл.
  2. Сало промийте під проточною водою і ножем добре почистіть шкірку.
  3. Розріжте сало на скибочки товщиною 0,7 - 1 см.
  4. На шматочках картоплі зробіть невеликі надрізи, щоб при запіканні овоч добре просочився салом
  5. Посоліть, поперчіть картоплю за смаком і викладіть шматочки сала у зроблені надрізи
  6. Покладіть картоплю на деко, змащене олією, запікайте 1 годину при температурі 220 градусів
  7. Готову страву можна посипати зеленню і дрібно рубаним часником.

Таку страву можна подавати як на обід, так і на вечерю. Поки картопля в духовці, є час приготувати якийсь салат і порадувати сім'ю смачною трапезою.

Варто знати! Як зберегти тепло вдома під час відключень світла

п’ятниця, 28 листопад 2025, 12:15

Зими в Україні бувають суворими, а відключення електрики можуть залишити будинок холодним. Експерти радять кілька простих способів, які допоможуть зберегти тепло навіть без опалення, передають Патріоти України. Експерти наголошують: навіть під час трив...

Буде як новий: Як позбутися накипу в чайнику за лічені хвилини без хімії

п’ятниця, 28 листопад 2025, 11:45

Накип у чайнику - проблема, з якою стикається кожна господиня. Він не лише псує смак води та напоїв, а й значно скорочує термін служби самого чайника, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Більшість магазинних засобів містять агресивну хімію...