Картопляне пюре без молока та масла: Як приготувати ніжний гарнір по-турецьки

Картопляне пюре в Україні традиційно готується з молоком та маслом. Однак можна повчитися у турецьких кухарів, які не використовують їх у рецепті. Ніжна страва виходить після додавання "секретних" інгредієнтів

Щоб картопляне пюре було ароматним і повітряним, кожна господиня використовує власний рецепт. Багато хто помітив, що у Туреччині смак популярного гарніру відрізняється від "українського". А все тому, що місцеві кулінари дотримуються іншої технології приготування.

Насамперед потрібно почистити і добре промити картоплю, а потім нарізати її на великі скибочки. Воду в каструлі, де вариться картопля, потрібно посолити лише після її закипання. Наші господині часто додають лавровий лист та цибулину – для надання приємного аромату та присмаку, а турецькі використовують з цією метою часник. Перед подачею його видаляють.

Коли картопля звариться, злийте воду, візьміть товкушку та склянку натурального несолодкого йогурту. Влийте його до овочів та інтенсивно розімніть їх у пюре протягом 5 хвилин. Можна додати трохи чорного перцю

Картопляне пюре з йогуртом та сирим яйцем виходить напрочуд ніжним - і буквально тане в роті. За бажання йогурт можна замінити сметаною з невисоким відсотком жирності чи кефіром. Однак багато хто хоч раз спробує використовувати йогурт, відмовляється використовувати будь-які альтернативні компоненти.

Гарнір ідеально поєднується з будь-яким видом м'яса та риби, а також з легкими салатами, заправленими соняшниковою чи оливковою олією. Смачного

Є секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

субота, 14 червень 2025, 18:35

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...

Ви могли це не знати! Названо помилку, через яку кава виходить несмачною

субота, 14 червень 2025, 13:05

Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...