Картопляне пюре в Україні традиційно готується з молоком та маслом. Однак можна повчитися у турецьких кухарів, які не використовують їх у рецепті. Ніжна страва виходить після додавання "секретних" інгредієнтів
Щоб картопляне пюре було ароматним і повітряним, кожна господиня використовує власний рецепт. Багато хто помітив, що у Туреччині смак популярного гарніру відрізняється від "українського". А все тому, що місцеві кулінари дотримуються іншої технології приготування.
Насамперед потрібно почистити і добре промити картоплю, а потім нарізати її на великі скибочки. Воду в каструлі, де вариться картопля, потрібно посолити лише після її закипання. Наші господині часто додають лавровий лист та цибулину – для надання приємного аромату та присмаку, а турецькі використовують з цією метою часник. Перед подачею його видаляють.
Коли картопля звариться, злийте воду, візьміть товкушку та склянку натурального несолодкого йогурту. Влийте його до овочів та інтенсивно розімніть їх у пюре протягом 5 хвилин. Можна додати трохи чорного перцю
Картопляне пюре з йогуртом та сирим яйцем виходить напрочуд ніжним - і буквально тане в роті. За бажання йогурт можна замінити сметаною з невисоким відсотком жирності чи кефіром. Однак багато хто хоч раз спробує використовувати йогурт, відмовляється використовувати будь-які альтернативні компоненти.
Гарнір ідеально поєднується з будь-яким видом м'яса та риби, а також з легкими салатами, заправленими соняшниковою чи оливковою олією. Смачного
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...
Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...