Картопляне пюре в Україні традиційно готується з молоком та маслом. Однак можна повчитися у турецьких кухарів, які не використовують їх у рецепті. Ніжна страва виходить після додавання "секретних" інгредієнтів
Щоб картопляне пюре було ароматним і повітряним, кожна господиня використовує власний рецепт. Багато хто помітив, що у Туреччині смак популярного гарніру відрізняється від "українського". А все тому, що місцеві кулінари дотримуються іншої технології приготування.
Насамперед потрібно почистити і добре промити картоплю, а потім нарізати її на великі скибочки. Воду в каструлі, де вариться картопля, потрібно посолити лише після її закипання. Наші господині часто додають лавровий лист та цибулину – для надання приємного аромату та присмаку, а турецькі використовують з цією метою часник. Перед подачею його видаляють.
Коли картопля звариться, злийте воду, візьміть товкушку та склянку натурального несолодкого йогурту. Влийте його до овочів та інтенсивно розімніть їх у пюре протягом 5 хвилин. Можна додати трохи чорного перцю
Картопляне пюре з йогуртом та сирим яйцем виходить напрочуд ніжним - і буквально тане в роті. За бажання йогурт можна замінити сметаною з невисоким відсотком жирності чи кефіром. Однак багато хто хоч раз спробує використовувати йогурт, відмовляється використовувати будь-які альтернативні компоненти.
Гарнір ідеально поєднується з будь-яким видом м'яса та риби, а також з легкими салатами, заправленими соняшниковою чи оливковою олією. Смачного
Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...