Картопляні чіпси без олії - рецепт хрусткої закуски для дітей та дорослих за 5 хвилин

Домашні чіпси можна приготувати без краплі олії і буквально за лічені хвилини. Такими хрусткими ласощами можна сміливо пригощати дітей, а якщо трохи сильніше присолити, та спеції погостріші додати, то для душевної компанії до пива - саме те, передають Патріоти України.

Картопляні чіпси без олії за 5 хвилин: рецепт

Інгредієнти:

  • 3 картоплини
  • 1 ч. л. солі
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Солодка паприка за смаком
  • Сушені ароматні трави за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю очистити від шкірки. За допомогою шатківниці для капусти нарізати бульби дуже тонкими кружечками.

Скласти картопляні пластинки в друшляк, добре промити під проточною водою. Це необхідно, щоб змити крохмаль, тоді кружечки не будуть приставати до стінок посуду під час приготування.

Встановити друшляк з картоплею над великою каструлею або мискою, почекати хвилин 10 – 15, щоб стекла вся волога. Розкладіть злегка підсушені гуртки картоплі в один шар на пергаментним папері для випічки. Акуратно перемістіть аркуш пергаменту з картоплею на круглу тарілку для мікрохвильової печі.

Увімкніть мікрохвильовку на високу потужність і готуйте 5 хвилин. Стежте, щоб пластинки картоплі не пересохли. Як тільки вони придбають золотистий відтінок, НВЧ-піч слід негайно зупинити. Готові домашні картопляні чіпси повинні бути рум'яними і хрусткими.

Перекладіть їх у миску, посипте сіллю і одним видом спецій. Наступну партію картопляних пластинок готуйте аналогічно попередній. Потім посипте їх сіллю і іншим видом спецій. В результаті у вас повинні вийти чіпси з різними смаками. Приємного апетиту!

Психологічний тест! Оберіть дерео - і дізнайтеся, яка емоція у вас домінує

четвер, 25 квітень 2024, 6:12

Часто ми самі не можемо зрозуміти, як ми почуваємося на рівні підсвідомості та що коїться в душі. Пропонуємо дізнатися відповідь на важливе запитання: яка емоція у вас домінує, передають Патріоти України. Розгляньте дерева на картинці, і виберіть одне,...

Щоб не хропіти та не сприяти появі на обличчі зморшок: Нове дослідження, які пози для сну найкращі

четвер, 25 квітень 2024, 5:40

Вчені встановили найкращі пози для сну, які можуть позитивно впливати на якість нашого відпочинку та загальний стан організму. Для цього провели спеціальні дослідження. Вони знімали людей під час сну або використовували пристрої, які відстежують їхні р...