Картопляні котлети без зусиль: Учасник кулінарного шоу представив простий покроковий рецепт смачної страви

З картоплі можна приготувати безліч нескладних і смачних страв. Якщо суддя шоу «МайстерШеф» Ектор Хіменес-Браво раніше поділився рецептом дерунів з м'ясом, то учасник «МайстерШеф. Професіонали» Дмитро Касап розповів, як готуються класичні картопляні котлети, в які, за бажанням, можна додати м'ясну начинку, зазначають Патріоти України.

«За бажання можна додати у картопляні котлети фарш, попередньо обсмаживши його до готовності. Для цього формуєте котлети, вкладаючи його всередину», — йдеться у рецепті, опублікованому на сайті stb.ua.

Інгредієнти:
  • Очищена і крупно нарізана картопля — 400 г;
  • Вершкове масло — 150 г (50 г для пюре, 100 г — для смаження);
  • Крохмаль — 1 ст. л.;
  • Сіль, чорний перець за смаком.
Приготування:
  • Відваріть картоплю у киплячій підсоленій воді. Злийте воду і зробіть пюре з вершковим маслом і крохмалем. Додайте сіль і перець за смаком.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Розтопіть трохи масла у великій пательні. Великою ложкою викладайте пюре, сильно приминаючи і утворюючи коло.
  • Обсмажуйте на слабкому вогні 3−4 хвилини, поки котлети не підрум'яняться. Переверніть і смажте ще 2−3 хвилини.
  • Перекладіть готові котлети на застелене папером для випікання деко. Запікайте 5−7 хвилин до хрусткої скоринки.
  • Перекладіть котлети на блюдо, прикрасьте зеленню і подавайте до столу!

Варто знати! Чи справді кефір та йогурт такі корисні для мікрофлори

понеділок, 20 січень 2025, 5:40

Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...

Доступні всім! Названо продукти, які зберігають молодість тіла

неділя, 19 січень 2025, 19:09

Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...