Картопляні крокети з сиром - пальчики оближете

Справжня смакота, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • картопля 500 грам
  • вершкове масло 70 грам
  • молоко 30 мл.
  • твердий сир 100 грам
  • яйця 1 шт.
  • пшеничне борошно 1 ст.л.
  • панірувальні сухарі 70 грам
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Готуємо пюре, додавши вершкове масло і підігріте молоко. Даємо охолонути до кімнатної температури (можна сильніше). Сир тремо на дрібну тертку.

Яйце збиваємо виделкою (можна додати пару ложок холодної води, щоб маса була більш однорідною).

З сиру формуємо невеликі кульки. Від картопляної маси відокремлюємо невелику порцію пюре, розплющуємо в коржик, кладемо всередину сир і формуємо кульку діаметром близько 3-4 см. Паніруємо її в борошні.

Вмочуємо в яйце, паніруємо в сухарях, знову вмочуємо в яйце і ще раз паніруємо в сухарях. Повторюємо з рештою пюре і сиром.

Смажимо крокети у фритюрі, розігрітому до 170 градусів, до рум’яної скоринки, приблизно по 1-2 хвилини. Виймаємо шумівкою і кладемо на паперові рушники. Подаємо як гарнір до страв з м’яса, птиці або риби.

Смачного!

Це може здивувати! ТОП-5 звичок, які шкодять сну

вівторок, 18 листопад 2025, 17:45

Наш сучасний ритм життя дедалі частіше призводить до хронічного недосипання, яке непомітно підриває здоров’я та працездатність. Частина звичок, які здаються безпечними або буденними, насправді здатні серйозно заважати повноцінному нічному відпочинку, п...

Як старіє мозок після 60 років і що допомагає уповільнити процес

вівторок, 18 листопад 2025, 17:09

Після 60 років мозок зменшується приблизно на 5–10 %, а найбільші зміни зачіпають стовбур мозку та блакитне місце (locus coeruleus), що втрачає до половини нейронів після 65 років. Це призводить до проблем зі сном, сприйняттям температури, пам’яттю, ми...